18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Επένδυση “μαμούθ” από OpenAI και Microsoft! Νέο data center 100 δισ. δολαρίων

    Η OpenAI και η Microsoft φαίνεται πως εργάζονται για τη δημιουργία ενός data center ύψους 100 δισ. δολαρίων. Το κέντρο, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, θα περιλαμβάνει ένα υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης (AI) με το όνομα “Stargate” που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2028.

    Οι πηγές αναφέρουν ότι η Microsoft πιθανότατα θα χρηματοδοτήσει την προσπάθεια, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει το κόστος των μεγαλύτερων κέντρων δεδομένων. Ο Stargate θα είναι ο μεγαλύτερος μιας σειράς υπερυπολογιστών που οι δύο τεχνολογικές εταιρείες σκοπεύουν να κατασκευάσουν. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η ανάπτυξη του Stargate θα εξαρτηθεί κυρίως από την ικανότητα της OpenAI να επεκτείνει την επόμενή της μεγάλη αναβάθμιση, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

    Η απίστευτη ενέργεια που θα απορροφήσει το Stargate αναγκάζει τις δύο εταιρείες να εξετάσουν κάποιες εναλλακτικές πηγές, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της πυρηνικής ενέργειας. Πέραν αυτού, υπάρχουν πολλές άλλες προκλήσεις στις υποδομές που προσπαθούν να δημιουργήσουν. Για παράδειγμα, απαιτείται η πυκνή τοποθέτηση καρτών γραφικών για την εκπαίδευση των AI μοντέλων, επομένως πρέπει να αναπτυχθούν νέες λύσεις ψύξης για τα racks. Επιπλέον, η OpenAI εξετάζει την αντικατάσταση των καλωδίων InfiniBand της Nvidia με Ethernet για το Stargate. Αυτό σημαίνει πιθανή ανάγκη για εξειδικευμένο εξοπλισμό δικτύωσης.

    Διαβάστε επίσης για την OpenAI: 

    ChatGPT: Σε δικά της chips εξετάζει να επενδύσει η OpenAI

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles