20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Επέστρεψε στη Γη η αποστολή Crew-2 μετά από 6 μήνες στο διάστημα

    Μετά από έξι ολόκληρους μήνες στο διάστημα, οι τέσσερις αστροναύτες που πήραν μέρος στην αποστολή Crew-2 της SpaceX επέστρεψαν με ασφάλεια στη Γη. Τα μέλη του πληρώματος ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη δεύτερη μακράς διαρκείας αποστολή της εταιρείας του Έλον Μασκ, με την κάψουλα Crew Dragon να προσθαλασσώνεται στον Κόλπο του Μεξικού αργά το βράδυ της Δευτέρας.

    Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι τέσσερις αστροναύτες

    Οι αστροναύτες που εκτοξεύτηκαν τον περασμένο Απρίλιο είναι οι Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ της NASA, ο Τόμας Πεσκέ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και ο Ακιχίκο Χοσίντε της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης. Όπως έγινε γνωστό ολοκλήρωσαν αρκετούς διαστημικούς περιπάτους, αναβαθμίζοντας το διαστημικό σταθμό, και πήραν μέρος σε ερευνητικές εργασίες. Η εκτόξευση του Crew-3 έχει προγραμματιστεί για τις 11 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Τομ Χάνκς: Αρνήθηκε πρόταση του Τζεφ Μπέζος να ταξιδέψει στο διάστημα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles