21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Epic! Hackers κάνουν το twitter account των Burger King να δείχνει τα… McDonald’s

    Αυτό που έγινε στο λογαριασμό twitter των Burger King δεν έχει προηγούμενο… Hackers φαίνεται ότι απέκτησαν πρόσβαση σ’ αυτόν και, ούτε λίγο ούτε πολύ, “πούλησαν” την αλυσίδα burger στο μεγάλο της ανταγωνιστή, τα… McDonald’s.

    Και κάπως έτσι ο twitter λογαριασμός των Burger King, με περισσότερους από 80.000 followers, “αλλοιώθηκε” αποκτώντας την όψη των McDonald’s, με το λογότυπο τους και τα όλα τους. Το μόνο που έμεινε να θυμίζει τα Burger King ήταν, τελικά, το… όνομα του account.

    Οι hackers χρησιμοποίησαν στα tweets τους το hashtag #DFNCTSC, το οποίο παραπέμπει στο group των “Defonic Team Screen Name Club”, γνωστών, μεταξύ, άλλων, για το hacking του τηλεφώνου της… Paris Hilton. Συνέχισαν να τουιτάρουν για 30 λεπτά μέχρι που ο λογαριασμός ανεστάλη προσωρινά.

    Να σημειώσουμε ότι στο account των Burger King, οι χρήστες αυξήθηκαν από τους 83.000 στους 110.000 χιλιάδες, μέσα σε 1 ώρα, κατά τη διάρκεια της “κατάληψης” του λογαριασμού, ενώ οι hackers πρόλαβαν να αποστείλουν 55 tweets μέχρι να απενεργοποιηθεί προσωρινά ο λογαριασμός της αλυσίδας.

    Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, και το γεγονός ότι, όπως έγραψε κάποιος χρήστης στο twitter, το password του λογαριασμoύ twitter των Burger King ήταν… whopper123, κάτι που έκανε εύκολο το hacking, χωρίς όμως η ομάδα που παραβίασε το account να συμφωνεί με αυτό σημειώνοντας ότι το pass δεν είχε καμία σχέση με το διάσημο burger της αλυσίδας.

    Όσο για τα McDonald’s έσπευσαν να σημειώσουν, φυσικά, ότι δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό…

    Πηγή: Slashgear

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles