17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Blast from the Past! Δείτε το unboxing ενός θρυλικού… PlayStation 1!

    To πρώτο PlayStation είναι μία κονσόλα που πίσω στο 1995 έβαλε τις βάσεις για να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο το gaming και η ηλεκτρονική ψυχαγωγία. Αν και σε αρκετούς μπορεί να τους φανεί σα να είναι χθες, έχουν ήδη συμπληρωθεί 20 χρόνια από την ημέρα που το πρώτο θρυλικό μηχάνημα της Sony είδε το φως της ημέρας, αλλάζοντας τον ρου της ιστορίας του gaming.

    ps1-rev-lg
    Η Sony Αμερικής για να τιμήσει τα 20ά γενέθλια του PlayStation 1, κυκλοφόρησε ένα εορταστικό video, το οποίο παρουσιάζει το unboxing της αγαπημένης κονσόλας! Στο νοσταλγικό αυτό unboxing video o Sid Schuman του PlayStation blog, μας ταξιδεύει στο παρελθόν και σίγουρα κάνει πολλούς gamers όχι μόνο να συγκινηθούν αλλά και να θυμηθούν τη δική τους στιγμή που άνοιξαν το επιβλητικό κουτί του Play 1 και αντίκρισαν για πρώτη φορά την κονσόλα που θα έβαζε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στην εξέλιξη του gaming. Ο Sid πραγματοποιεί και μία σύντομη ανάλυση των tech specs της συσκευής, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το πρώτο PlayStation είχε τότε μόλις 2MB μνήμης RAM και 1ΜΒ VRAM, ωστόσο τα 16 εκατομμύρια χρώματα που προσέφερε στους gamers και η CPU Ρ3051 στα 33.8MHz ήταν για την εποχή που κυκλοφόρησε (1995) ότι καλύτερο είχε παρουσιαστεί στον κόσμο των video game consoles. Πατήστε το play και ταξιδέψτε στο παρελθόν…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles