17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Επιδημία έχουν γίνει οι θανατηφόρες selfie!

    Πριν μερικές ημέρες, ένας Γερμανός τουρίστας βρήκε φριχτό θάνατο στην προσπάθειά του να τραβήξει μια “ιπτάμενη” selfie στην περιοχή των ερειπίων του Μάτσου Πίτσου στο Περού. Ο άτυχος άνδρας έχασε την ισορροπία του κατά τη διάρκεια άλματος, καθώς πόζαρε για να αυτοφωτογραφηθεί και έπεσε σε φαράγγι 100 μέτρων.

    dangerous-selfies

    Ακριβώς μια ημέρα πριν, ένας ακόμη τουρίστας έχασε τη ζωή του στο Περού, αποπειράμενος να τραβήξει μια selfie στην κορυφή του καταρράκτη Gocta.

    matsu

    Οι selfie μπορεί να μην αποτελούν επίσημα αιτία θανάτου, όμως τα νέα αυτά επεισόδια προστίθενται σε έναν αυξανόμενο αριθμό θανάτων που έχουν αποδοθεί στη λήψη επικίνδυνων φωτογραφιών.

    σελφι2

    Στην παραπάνω φωτογραφία απαθανατίζεται ένας Ρώσος έφηβος ο οποίος πέθανε τον περασμένο χρόνο προσπαθώντας να αυτοφωτογραφηθεί σε ένα επικίνδυνο σημείο.

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, σύμφωνα με έρευνα της Priceonomics, η πιο κοινή αιτία θανάτων από selfie σχετίζεται με την πτώση από ύψος, ακολουθούμενη από πνιγμό. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι στα 21 έτη, με το 75% των αναφερθέντων περιπτώσεων να σχετίζονται με το ανδρικό φύλο. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι άνδρες είναι πιθανότερο να λάβουν το ρίσκο και να τραβήξουν κάποια επικίνδυνη φωτογραφία, παρόλο που οι γυναίκες εν γένει τραβούν περισσότερες selfie.

    Το ζήτημα επηρεάζει τον παγκόσμιο πληθυσμό: τον Ιανουάριο του 2016, η Washington Post ανέφερε ότι η Ινδία παρουσίασε το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που σχετίζονται με τη λήψη seΙfie φωτογραφιών παγκοσμίως, προτρέποντας τη χώρα να προσθέσει ζώνες απαγόρευσης Selfie σε τουριστικά αξιοθέατα.

    Εν τω μεταξύ, η ρωσική κυβέρνηση κυκλοφόρησε πέρυσι ένα δημόσιο οδηγό με πρακτικές για ασφαλείς selfie, ενώ το υπουργείο τουρισμού της Νορβηγίας έχει τη δική του ιστοσελίδα με κατευθυντήριες γραμμές για τους λάτρεις των selfie.

    σελφι3

    Αρκετοί ακόμη άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους επιχειρώντας να τραβήξουν επικίνδυνες φωτογραφίες: Την παραμονή Πρωτοχρονιάς του τρέχοντος έτους, ένας φοιτητής βρήκε τραγικό θάνατο προσπαθώντας να τραβήξει μια selfie στην πρόσοψη του ξενοδοχείου Four Seasons Hotel της Νέας Υόρκης.

    Με την τεχνολογία και το Διαδίκτυο να αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας είναι ολοφάνερο πως ο εθισμός μας σε αυτό επηρεάζει με πολλούς τρόπους την ψυχική μας υγεία μας. Ας μην αφήσουμε όμως τις selfie να γίνουν ένα ακόμη “τεχνολογικό” βάρος με σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή μας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles