16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επίσημο “μπλόκο” σε Facebook και Instagram από το ρωσικό δικαστήριο

    Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Meta και η Ρωσία βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα, με αποτέλεσμα το Facebook και το Instagram να απαγορευτούν στη χώρα. Το θέμα ξεκίνησε όταν η Ρωσία απαγόρευσε το Facebook εξαιτίας των περιορισμών που επέβαλε σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το Instagram μπλοκαρίστηκε όταν η Meta ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους χρήστες στην Ουκρανία να αναρτούν μηνύματα που προτρέπουν σε βία κατά του Πούτιν και των στρατευμάτων που έστειλε η Μόσχα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Μάλιστα οι Ρώσοι παρουσίασαν το δικό τους υποκατάστατο, το Rossgram.

    Τώρα όμως μπήκε και το κερασάκι στην… τούρτα, αφού το ρωσικό δικαστήριο απαγόρευσε τις δύο δημοφιλείς πλατφόρμες στην Ρωσία, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία Meta Platforms Inc ως «εξτρεμιστική».

    Το δικαστήριο μάλιστα απέρριψε προσφυγή της Meta Plaltforms, η οποία ζητούσε περισσότερο χρόνο για να διατυπώσει τη νομική της θέση, με τη δικηγόρο της εταιρείας να δηλώνει στο δικαστήριο ότι η Meta δεν ασκούσε εξτρεμιστικές δραστηριότητες και τάσσεται κατά της ρωσοφοβίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι από την απαγόρευση εξαιρείται το What’s App, παρά το γεγονός ότι ανήκει στην ίδια εταιρεία, καθώς η λειτουργία του δε συνδέθηκε με καμία μορφή προπαγάνδας, σε αντίθεση με τα Facebook και Instagram.

    Διαβάστε επίσης:

    Ιδιοκτήτης NFT έχασε 1 εκατ. δολάρια από ένα λάθος…κλικ

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles