16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επίσημο “τέλος” για το brand Galaxy Note από τη Samsung

    Άτυπα ξέραμε πως η Samsung διέκοψε την χρήση της επωνυμίας Galaxy Note, όμως τώρα η εταιρεία “σκοτώνει” επίσημα το συγκεκριμένο brand-name και την είδηση επιβεβαιώνει ο επικεφαλής smartphones, Roh Tae-moon. Ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους στο Mobile World Congress 2022 ότι “το Galaxy Note θα βγαίνει ως Ultra” στο μέλλον, αναφερόμενος στο Galaxy S22 Ultra της Samsung που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

    Τα νέα δεν είναι ακριβώς μια μεγάλη έκπληξη. Η Samsung δεν έχει κυκλοφορήσει συσκευή Galaxy Note από τότε που κυκλοφόρησαν το Galaxy Note 20 και το Note 20 Ultra το 2020, ενώ το φετινό Galaxy S22 Ultra , το οποίο παρουσίαζε την επιστροφή μιας ενσωματωμένης γραφίδας, είναι μια συσκευή Galaxy Note με τα πάντα εκτός από το όνομα.

    Η σύγκλιση των σειρών προϊόντων Galaxy S και Galaxy Note ήταν μοιραία εδώ και χρόνια. Όταν η Samsung κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Galaxy Note πριν από μια δεκαετία – τον Οκτώβριο του 2011 – με μια τεράστια (για την εποχή) οθόνη 5,3 ιντσών, ξεπέρασε κάθε αντίπαλο κατασκευαστή. Αλλά όσο περνούσε ο καιρός, τα smartphone με μεγάλη οθόνη έγιναν λιγότερο καινοτόμα για τους ισχυρούς χρήστες και πλέον αυτό ήταν το σύγχρονο πρότυπο του κλάδου. Το Galaxy S7 το 2016 είχε οθόνη 5,1 ιντσών και είχε σχεδόν το μέγεθος του αρχικού Note. Μέχρι το 2017, το μεγαλύτερο μοντέλο Galaxy S8 Plus ήταν πανομοιότυπο σε μέγεθος και σχήμα με το Galaxy Note 8 που το ακολούθησε αργότερα εκείνο το έτος, με την εμβληματική γραφίδα S-Pen να χρησιμεύει όλο και περισσότερο ως ο μόνος βασικός παράγοντας διαφοροποίησης μεταξύ του Galaxy S και του Galaxy Note παρατάξεις.

    Λίγο μετά, ήρθε το Galaxy Note 7, ωστόσο αυτή η συσκευή αμαύρωσε την εικόνα της εταιρείας που υποχρεώθηκε στο να ανακαλέσει γρήγορα πολλές μονάδες και στη συνέχεια να την ακυρώσει εξ ολοκλήρου λόγω ανησυχιών για τις ελαττωματικές μπαταρίες της.

    Και ενώ η Samsung επανέφερε τελικά τη μάρκα Note μετά την καταστροφή του Note 7, ίσως ήταν ήδη αργά. Οι αναδιπλούμενες συσκευές — όπως το Galaxy Z Fold — ήταν ήδη στον ορίζοντα και σύντομα θα έκλεβαν την λάμψη του Note.

    Το τέλος της επωνυμίας Galaxy Note είναι σίγουρα το τέλος μιας εποχής, αν και το χτύπημα έχει αμβλυνθεί σημαντικά από το γεγονός ότι το Note είναι από πολλές απόψεις πιο ζωντανό από ποτέ με τη μορφή του Galaxy S22 Ultra!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles