17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Επίσκεψη του Υφυπουργού, Κ. Κόκκινου, στη Ρουμανία: Ψηφιοποίηση και κυβερνοασφάλεια στο επίκεντρο των επαφών

    Επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποίησε το τριήμερο 13 – 15 Σεπτεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του, Υπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιοποίησης της Ρουμανίας, κ. Sebastian Burduja.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Κόκκινος, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρουμανίας στην Κύπρο και Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ρουμανίας, κ. Μάριο Κλείτου, καθώς και τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Κύπρο, κ. Dan Mihalache, έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας, κ. Nicolae Ciucγ, με τον οποίο συζητήθηκαν τρόποι  διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Ο κ. Κόκκινος, παρακάθισε επίσης σε διαβουλεύσεις με τον ομόλογο του Υπουργό, Sebastian Burduja, και την Αρχή Ψηφιοποίησης της Ρουμανίας, όπου καθορίστηκαν οι τομείς συνεργασίας που θα αποτελέσουν και το αντικείμενο επικείμενου Μνημονίου μεταξύ των δύο χωρών.

    Σε άλλη συνάντηση με την Εθνική Διεύθυνση και το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Ρουμανίας, στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός και ο Επίτροπος Επικοινωνιών, κ. Γιώργος  Μιχαηλίδης, διερευνήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Κύπρου-Ρουμανίας, στο ζήτημα της αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσειων.

    Τέλος, ο κ. Κόκκινος, συναντήθηκε με τον κ. Ioan-Sabin Sγrma, Πρόεδρο της Επιτροπής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κάτω Βουλής, και Πρόεδρο της Διάσκεψης των Πληρεξουσίων της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (Plenipotentiary Conference of the International Telecommunications Union-ITU), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και στην οποία θα συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία με διευρυμένη αποστολή, υπό τον Δρ Στέλιο Χειμώνα, Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles