20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Επιστήμονες ανακαλύπτουν άλλον έναν (πιθανό) κατοικήσιμο πλανήτη

    Μία διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε άλλο ένα πλανήτη που βρίσκεται  σε τροχιά γύρω από το αστέρι του, σε μία ζώνη που θα μπορούσε να επιτρέψει την ανάπτυξη ζωής. Αυτό σημαίνει πως ο πλανήτης αυτός, κατά πάσα πιθανότητα έχει στην επιφάνειά του τις σωστές θερμοκρασίες για την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, οπότε να υποστηρίζει την ύπαρξη ζωής όπως και τη γη.

    Η αλήθεια είναι πως βρίσκεται μακριά: 22 έτη φωτός από τη γη. Το όνομα του αστεριού γύρω από το οποίο βρίσκεται σε τροχιά ο εν λόγω πλανήτης είναι GJ 667C. Πρόκειται για ένα κόκκινο νάνο που ανήκει στο ίδιο σύστημα με άλλους δύο πορτοκαλί νάνους.

    Το εύρημα αυτό αποδεικνύει πως οι πλανήτες, ακόμα και οι κατοικήσιμοι πλανήτες όπως η γη, μπορεί να υφίστανται και σε διαφορετικά συστήματα από το δικό μας ηλιακό που έχει στο κέντρο του ένα μόνο αστέρι.Η μελέτη των αστρονόμων που μιλά για μία άλλη πιθανή Γη, θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του Astrophysical Journal Letters.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας για τα μέλη του τύπου, ο βραχώδης πλανήτης αυτός έχει 4,5 φορές τη μάζα της γης και «εισπράττει» περίπου το 90% του φωτός που εισπράττει και η Γη. Το φως που λαμβάνει είναι ως επί το πλείστον στο υπέρυθρο φάσμα, πράγμα που σημαίνει πως ο πλανήτης αυτός λαμβάνει αρκετή ενέργεια ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τη ζωή στην επιφάνειά του.

    Λέτε ο πλανήτης Krypton του Superman να υπάρχει τελικά; Ή μήπως βρέθηκε ο πλανήτης που ονειρεύτηκε ο Arthur Clarke;

    Πηγή: Forbes

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles