18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επιστήμονες ανακαλύπτουν ένα νέο τρόπο αποθήκευσης δεδομένων. Μία μικροσκοπική γραφομηχανή

    Μία ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Nebraska-Lincoln ανακάλυψε μία νέα τεχνική αποθήκευσης, που δυνητικά μπορεί να κάνει πολύ πιο αποτελεσματική την αποθήκευση δεδομένων και λειτουργεί σαν… γραφομηχανή.

    Μέχρι τώρα η αποθήκευση δεδομένων γινόταν χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό φορτίο που αλλάζει τις ιδιότητες κάποιων υλικών. Ο φυσικός Alexei Gruverman και η ομάδα του απέδειξαν πως αντί του ηλεκτρισμού, η μηχανική μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

    Μία μικρή ακίδα (τόσο μικρή που η διάμετρός της είναι 10 νανόμετρα) αόρατη από γυμνό μάτι, ασκεί πίεση στα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται για την συμβατική αποθήκευση και από την πίεση αυτή μένει ένα αποτύπωμα, όπως γίνεται στην γραφομηχανή που αφήνει το αποτύπωμα ενός γράμματος στο χαρτί.

    Η πίεση από την ακίδα είναι αρκετά έντονη για να καταγραφούν τα δεδομένα, αλλά όχι τόση ώστε να καταστραφούν τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι η διαδικασία αυτή καθιστά την αποθήκευση περισσότερων δεδομένων στα ίδια μέσα, πράγμα που σημαίνει πως αν υιοθετηθεί από τις εταιρείες, θα είναι περισσότερο αποτελεσματική.

    Τι μας νοιάζει εμάς, θα πείτε εύλογα. Μας νοιάζει γιατί όσο περισσότερα δεδομένα παράγουμε, τόσο μεγαλύτερες ανάγκες έχουμε για την αποθήκευσή τους. Αν λοιπόν ένας εξωτερικός δίσκος που χρησιμοποιούμε μπορεί τώρα να αποθηκεύει 1 ΤB δεδομένων, με αυτή την ανακάλυψη (εφόσον υιοθετηθεί) το ίδιο αποθηκευτικό σώμα θα μπορούσε να έχει σχεδόν διπλάσια χωρητικότητα.

    Πηγή: The Verge

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles