20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Επιστήμονες θεράπευσαν παιδί, φορέα του ιού HIV

    Ερευνητές ανακοίνωσαν ότι, για πρώτη φορά, κατόρθωσαν να θεραπεύσουν ένα παιδί που είχε γεννηθεί με HIV. Οι ίδιοι ερευνητές ελπίζουν ότι τα αποτελέσματα της θεραπείας μπορούν να αναπαραχθούν και να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις άλλων παιδιών που έχουν «κολλήσει» τον ιό από τη μητέρα τους κατά την εγκυμοσύνη, ή κατά την διάρκεια του τοκετού και τις πρώτες ημέρες της ζωής τους.

    Σύμφωνα με τους Εθνικούς Οργανισμούς Υγείας των ΗΠΑ, ένα δίχρονο παιδί που γεννήθηκε όντας φορέας του HIV, του ιού που είναι υπεύθυνος για την ασθένεια του AIDS, είναι «λειτουργικά θεραπευμένο», αφού οι γιατροί ακολούθησαν από πολύ νωρίς θεραπεία με αντιρετροϊκά. Οι γιατροί παρατήρησαν τα χαμηλά επίπεδα του ιού στον οργανισμό του παιδιού με τη γέννησή του. Συμπέραναν λοιπόν, ότι η το παιδί μολύνθηκε κατά την διάρκεια της κύησης και πριν τον πρόωρο τοκετό, τον Ιούλιο του 2010. Ξεκίνησαν την θεραπεία με αντιρετροϊκά όταν το παιδί ήταν μόλις 30 ωρών. Η μητέρα του παιδιού δεν γνώριζε ότι ήταν φορέας του ιού, δεν είχε λάβει καμία θεραπεία, ούτε κάποια άλλη φροντίδα πριν τον τοκετό. 18 μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας, χωρίς να γνωρίζουν για ποιο ακριβώς λόγο, οι γιατροί έληξαν την θεραπεία καθώς διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καμία αναγνωρίσιμη παρουσία του ιού HIV στο σώμα του.

    Αν και είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση ολικής θεραπείας του ιού HIV, οι γιατροί από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας των ΗΠΑ και από το νοσοκομείο Johns Hopkins σημειώνουν πως είναι μία αρχή. Κι αυτό γιατί, οι μελετητές θα πρέπει να διαπιστώσουν αν μπορούν να αναπαράγουν τις συνθήκες θεραπείας αυτού του παιδιού και σε άλλες περιπτώσεις. Μακάρι. Ο τρόμος του AIDS από την δεκαετία του 1980, έχει θερίσει και θερίζει πληθυσμούς, έχει αλλάξει τον τρόπο που δραστηριοποιείται σεξουαλικά ο δυτικός κόσμος και έχει στοιχήσει χιλιάδες ζωές στους χώρους των ναρκομανών. Οποιαδήποτε εξέλιξη, μόνο καλή μπορεί να είναι.

    Πηγή: The New York Times, The Verge

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles