14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Επιστήμονες του Stanford θα «διαβάσουν» το μυαλό του Stephen Hawking

    Επιστήμονες του πανεπιστημίου Stanford, δημιούργησαν το iBrain, ένα σύστημα που θα τους επιτρέψει να μεταφράσουν την δραστηριότητα του εγκεφάλου σε έναν υπολογιστή. Καθώς το σώμα του Stephen Hawking αδυνατεί, όλο και περισσότερο, να ανταποκριθεί, οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να «χακάρουν» τον εγκέφαλό του ώστε να τον βοηθήσουν να εκφράζεται.

    Αυτό που συμβαίνει στο μυαλό του Stephen Hawking, είναι αδύνατο για ανθρώπους σαν εμάς να το καταλάβουμε. Είτε είναι η θεωρία του σύμπαντος, είτε είναι μία απλή σκέψη. Να όμως  που ο καθηγητής Dr. Phillip Low, δουλεύουν πάνω στο iBrain που θα διαβάσει κατευθείαν την εγκεφαλική του δραστηριότητα.

    Σύμφωνα με την Telegraph, ο Phillip Low θα δοκιμάσει το iBrain κατά την διάρκεια του συνεδρίου στο Francis Crick Memorial, στο Cambridge, πάνω στον ίδιο τον Hawking.

    O καθηγητής δήλωσε πως η κατάσταση του σώματος του Stephen Hawking γίνεται ολοένα και χειρότερη. Οι μύες του έχουν ατροφήσει τόσο πολύ που πια, δεν έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το clicker με το οποίο ενεργοποιούσε τον μηχανισμό φωνής, με αποτέλεσμα, η νέα διαδικασία επικοινωνίας που μπορεί να χρησιμοποιήσει, να χρειάζεται αρκετά λεπτά μέχρι να επιτρέψει στον καθηγητή να αρθρώσει, μηχανικά, κάποιες λέξεις.

    «Η τεχνολογία του iBrain ανοίγει την δυνατότητα να συνδέσει την πρόθεση κάποιων κινήσεων με μία βιβλιοθήκη λέξεων και μετέπειτα φωνής, έτσι ώστε να προσφέρει σε αυτούς που έχουν νευρολογικό πρόβλημα, δυνατότητες επικοινωνίας που θα βασίζονται στο μυαλό τους και όχι το σώμα τους» λέει ο Low.

    Το iBrain είναι το επόμενο στάδιο στην επιστήμη της ανάγνωσης της εγκεφαλικής δραστηριότητας και αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στις θεραπείες διαταραχών του ύπνου, αλλά και την θεραπεία της κατάθλιψης και του αυτισμού.

    Πηγή: CNet

     

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles