21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επιστροφή των αποσπώμενων μπαταριών στα smartphones εξετάζει η Ε.Ε

    Πριν από λίγο καιρό, η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μπει ένα «φρένο» στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος, έθιξε το θέμα του κοινού φορτιστή για όλες τις συσκευές. Πρόσφατα, ήρθε ξανά στο προσκήνιο και το ζήτημα της αποσπώμενης μπαταρίας στα smartphones, προκειμένου να γίνει ευκολότερη η αντικατάσταση της μπαταρίας στα κινητά και επομένως να παραταθεί ακόμη περισσότερο η διάρκεια της ζωής τους.

    Σύμφωνα με την κοινοπραξία Right to Repair, που αποτελείται από διάφορους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, το Ευρωκοινοβούλιο τάσσεται υπέρ της επιστροφής των αποσπώμενων μπαταριών για περιβαλλοντικούς λόγους. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των επικεφαλής των 27 κρατών – μελών της ΕΕ στις 17 Μαρτίου 2022. Αν τελικά εγκριθεί η επιστροφή των αποσπώμενων μπαταριών, οι κατασκευάστριες εταιρείες θα έχουν μια περίοδο χάριτος για να προσαρμοστούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Redmi Note 11: Λανσάρισμα της νέας σειράς της Xiaomi στην ελληνική αγορά!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles