20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Επιτέλους! Ο Chrome για Android θα κάνει το άλμα στα 64-bit πολύ σύντομα!

    Σίγουρα ο τίτλος του άρθρου θα σας κάνει να ανασηκώσετε λίγο το… φρύδι σας, ωστόσο μην ανησυχείτε, καθώς δεν διαβάζετε κάποια νέα από το… παρελθόν, αλλά η είδηση είναι από το 2020! Αν και η Apple με το iOS εδώ και καιρό έχει περάσει πλήρως στην εποχή των 64-bit (από το 2017), τόσο για τα first όσο και για τα third-party apps, αυτό δεν συμβαίνει και για το Android OS, όπου εκεί τα πράγματα είναι πιο… δυσκίνητα και δύσκολα. Παρόλα αυτά, ύστερα από καιρό η Google φαίνεται ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει το πολυπόθητο άλμα στα 64-bit, ξεκινώντας με το επόμενο release (85) του Chrome browser app.    

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Chrome app στα 64-bit θα εμφανιστεί κάποια στιγμή μέσα στον Αύγουστο, ενώ ήδη οι developers της Google στο επίσης 64-bit release της έκδοσης Chrome 86. Φυσικά σε αυτό το σημείο θα αναρωτιέστε ποια θα είναι τα πραγματικά οφέλη της μετάβασης στα 64-bit, καθώς πέραν των προγραμματιστικών τύπων το θέμα είναι τι κάνει στην… πραγματική ζωή. Έτσι λοιπόν, ο browser θα γίνει ταχύτερος και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Η Google έχει ορίσει ότι μέχρι την 1η Αυγούστου του 2021, όλα τα Play Store apps θα πρέπει να έχουν περάσει στην εποχή των 64-bit. Για αυτό και η ίδια θέλει πρώτα να ξεκινήσει από τα δικά της applications για να την ακολουθήσουν μετά οι 3rd party developers.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles