13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Επιτέλους, τα Windows 10 βρίσκονται σε περισσότερα PCs σε σχέση με τα Windows 7

    Όταν η Microsoft παρουσίασε τα Windows 10, έθεσε σαν στόχο, αυτά να βρίσκονται σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές μέσα στα επόμενα δυο με τρία χρόνια. Όμως με την εγκατάλειψη των Windows 10 Mobile, μαζί εγκαταλείφθηκε και αυτός ο στόχος. H ίδια η Microsoft, πριν από λίγο καιρό, υποστήριζε ότι τα Windows 10 βρίσκονται εγκατεστημένα σε 600 εκατομμύρια ενεργές συσκευές μηνιαίως. Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσες από αυτές είναι desktop, είναι όμως ασφαλές να συμπεράνουμε ότι η πλειονότητα πρόκειται για PCs.

    windows 10

    Σύμφωνα με την Statcounter το λειτουργικό σημείωσε ακόμη μια σημαντική επιτυχία, καθώς επιτέλους βρίσκεται σε περισσότερες συσκευές σε σχέση με τα Windows 7. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ενθαρρυντική εξέλιξη για την Microsoft, τα Windows 10 έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους στα τέλη Ιουλίου του 2015 και η εταιρεία θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει την εμπειρία των Windows 8. Ωστόσο, τα Windows 7 παραμένουν δημοφιλή, κυρίως μεταξύ των επιχειρήσεων. Η Microsoft ελπίζει να τα αντικαταστήσει γρηγορότερα από τα XP, των οποίων το μερίδιο αγοράς έπεσε κάτω από το 5% μόλις τον Ιούνιο του 2017, τονίζει ο CEO της Statcounter.

    Διαβάστε ακόμη στο Digitallife.gr: 0 Ο Joe Belfiore της Microsoft βάζει το “τελευταίο καρφί στο φέρετρο” των Windows 10 Mobile

    Προφανώς, ήταν κάτι που θα συνέβαινε. Πριν από λίγα χρόνια, τα Windows XP, θεωρούνταν κάτι που δεν θα πεθάνει ποτέ. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, όλο και λιγότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν παλαιότερα λειτουργικά, καθώς αναβαθμίζουν το software και το hardware, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι συμβατό με προηγούμενες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles