11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Επίθεση του “Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού” σε twitter, New York Times και Huffington Post

    Ο “Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός” κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ώρες σε σημαντικές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων αυτών του twitter, της New York Times, αλλά και της Huffington Post, όπως αναφέρουν ερευνητές ασφαλείας με βάση την εξέταση ψηφιακών ενδείξεων.

    New York Times building

    Πρόκειται για μία ομάδα hackers που υποστηρίζουν τον Πρόεδρο της Συρίας, Bashar al-Assad, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση στη χώρα, κατηγορώντας το συριακό καθεστώς για χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων. Το εν λόγω group είχε και στο παρελθόν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον οργανισμών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ιστοσελίδων, που πιστεύει ότι είναι φιλικά προσκείμενες προς τους Σύριους αντάρτες.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το group των Σύριων χακτιβιστών “χτύπησε” την αυστραλιανή εταιρεία Melbourne IT, στην οποία έχουν καταχωρηθεί τα domain names των συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

    Όπως σημειώνουν, μάλιστα, οι υπεύθυνοι του παρόχου, οι Σύριοι hackers μπήκαν στο domain της New York Times, χρησιμοποιώντας το σωστό user name και password. Τις επόμενες ώρες η σελίδα ανακατεύθυνε κάποιους επισκέπτες σε έναν άλλο server που είχε υπό τον έλεγχό του το group, ενώ κάποιοι άλλοι δεν είχαν καθόλου πρόσβαση στην ιστοσελίδα.

    nytdns

    Στην περίπτωση του twitter, όπως σημειώνει η ανακοίνωση του ίδιου του microblogging site, οι hackers αλλοίωσαν DNS records, συμπεριλαμβανομένου και ενός domain του twitter που χρησιμοποιείται για φιλοξενία εικόνων, του twimgcom. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεδομένα χρηστών δεν έχουν επηρεαστεί.

    sea-twitter

    Πιο περιορισμένη ήταν η επίθεση στη Huffington Post, καθώς επηρεάστηκε μόνο η πλατφόρμα blogging του βρετανικού site της εταιρείας.

    Η λειτουργία των sites που αντιμετώπισαν πρόβλημα έχει πλέον αποκατασταθεί.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles