21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Επιβεβαίωσε η Apple ότι έρχεται στα iPhone θύρα USB-C

    Ήρθε η ώρα για την Apple να επιβεβαιώσει και επίσημα από την πλευρά της ότι η θύρα USB-C θα έρθει προσεχώς και στα iPhone, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλει όλες οι κινητές συσκευές που πωλούνται στην Ευρώπη να έχουν την ίδια θύρα φόρτισης.

    Ο εκπρόσωπος της Apple Greg Joswiak, σε σχετική ερώτηση της «Wall Street Journal» απάντησε: «Προφανώς θα προσαρμοστούμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή». Παράλληλα, έγινε σαφές ότι η εταιρεία δεν υποδέχτηκε με χαρά αυτή την αλλαγή, παρόλα αυτά δεν έχει εναλλακτική. Συνεχίζοντας ο ίδιος υπογράμμισε: «Oι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που υπαγορεύουν το χρονοδιάγραμμα για τους Ευρωπαίους πελάτες. Μέχρι στιγμής, ο νόμος λέει ότι όλα τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets θα πρέπει να χρησιμοποιούν USB-C έως το φθινόπωρο του 2024».

    Σημειώνεται ότι όλες οι κινητές συσκευές, δηλαδή τα smartphones, τα tablets και τα earbuds, μέχρι το 2024, θα πρέπει υποχρεωτικά να προσαρμοστούν πλήρως στην νέα συνθήκη, ενώ τα laptops θα κάνουν τη μετάβαση μέχρι την άνοιξη του 2026. Στόχος της απόφασης είναι να περιοριστούν τα ηλεκτρονικά απόβλητα, αφού οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους φορτιστές που ήδη διαθέτουν στις νέες συσκευές που αγοράζουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Το πρώτο της φυσικό κατάστημα ανοίγει η Nothing

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles