16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Επιβεβαιώνεται το σενάριο συνεργασίας Samsung με MediaTek!

    Έχουμε ακούσει εδώ και καιρό τις φήμες ότι η Samsung θέλει να χρησιμοποιήσει chips της MediaTek, αλλά και το ότι η κορεατική εταιρεία βρισκόταν σε συζητήσεις με τον κατασκευαστή για να χρησιμοποιήσει τους επεξεργαστές του σε χαμηλού κόστους και mid-range smartphones, συγκεκριμένα σε Tizen συσκευές.

    mediatek

    Τώρα όμως ο Tsai-Ming-kai, πρόεδρος της MediaTek, επιβεβαιώνει τη σχέση, λέγοντας ότι “η Samsung είναι πελάτης τους”. Το ανέφερε σε ένα συνέδριο τεχνολογίας όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το φιάσκο με τις μπαταρίες του Note 7.

    Η Samsung προς το παρόν χρησιμοποιεί τα chipsets της Qualcomm αλλά και τους δικούς της Exynos επεξεργαστές, τους οποίους αξιοποιεί σε χαμηλότερου κόστους μοντέλα.

    Ο λόγος για τη νέα συνεργασία με τη Mediatek; Καταρχήν για να απογαλακτιστεί η εταιρεία από την Qualcomm και για να αφιερώσει τους πόρους της στη δημιουργία chips για την κατασκευή Exynos επεξεργαστών για υψηλότερου κόστους μοντέλα.

    Ίσως μετά από αυτή την εξέλιξη το να βλέπουμε ένα smartphone με δύο διαφορετικούς επεξεργαστές (π.χ. Snapdragon 820 και Exynos 8890) να εκλείψει και… μπορεί να μας αρέσει αυτό.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles