22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Eπιχείρηση μυστικότητας: Έτσι, κράτησε η Samsung το Galaxy S III μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πριν την ανακοίνωσή του

    To Samsung Galaxy S III ήταν ένα προϊόν που περιμέναμε για μήνες, με την κορεατική εταιρεία να φαίνεται ότι έκανε ότι ήταν δυνατόν ώστε να διασφαλίσει ότι δε θα διαρρεύσει… “πριν την ώρα του”, όπως συνέβη με την Apple και το περίφημο iPhone 4 που ξεχάστηκε σε… μπαρ.

    Τώρα, από μία άκρως ενδιαφέρουσα δημοσίευση σε blog της Samsung, μαθαίνουμε και λεπτομέρειες για τα ακραία μέτρα που είχε λάβει η εταιρεία, ώστε να κρατήσει, όλο το διάστημα της αναμονής, τις πληροφορίες για την επερχόμενη “ναυαρχίδα” της στο σκοτάδι.

    Έτσι, λοιπόν, φαίνεται πως η Samsung είχε μία επιλεγμένη ομάδα έξι ανδρών που εργαζόταν για το Galaxy S III, η οποία βρισκόταν σε ένα ξεχωριστό εργαστήριο, όπου απαιτούνταν ID cards αλλά και σάρωση ασφαλείας για να έχει κάποιος πρόσβαση. Δεν επιτρεπόταν η λήψη φωτογραφιών ή σκίτσων, έτσι η ομάδα του Galaxy S III μπορούσε μόνο να περιγράψει με λέξεις και χειρονομίες το πώς είναι η συσκευή σε άλλους στην εταιρεία. Και βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, οι εργαζόμενοι που κατείχαν τα prototypes του Galaxy S III τα τοποθετούσαν σε κουτιά ασφαλείας, σε περίπτωση που μετακινούνταν έξω από την αίθουσα που βρισκόταν, ενώ, όταν ήθελαν να πραγματοποιήσουν δοκιμές σε άλλα γραφεία της Samsung, επιστρατεύονταν ακόμη και… ελικόπτερα για τη μεταφορά. Η εταιρεία είχε, επίσης, κατασκευάσει τρεις ξεχωριστές prototype μονάδες, ώστε να περιορίσει τις πιθανότητες να διαρρεύσουν λεπτομέρειες για το πώς θα είναι το τελικό Galaxy S III, ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που κάποια από αυτές είχε διαρρεύσει στον τύπο.

    Και βέβαια, όπως έχουμε δει σε πολλές κατασκοπικές ταινίες, τίποτα δεν αποτελεί πραγματικά “κορυφαίο μυστικό”, αν δεν έχεις αναγκαστεί να πεις ψέματα στην οικογένειά σου γι’ αυτό. Ο επικεφαλής μηχανικός του Samsung Galaxy S III αναφέρει σχετικά: “Ο γιος μου είναι στην έκτη τάξη. Ήξερε ότι είχα εργαστεί για τα Galaxy S και S II. Έτσι, υπέθετε ότι το έκανα και για το S III. Κάθε φορά που έβλεπε ένα άρθρο στο Internet γι’ αυτό με ρώταγε… “Μπαμπά, εσύ το κάνεις έτσι;” Αλλά το μόνο που μπορούσα να πω ήταν πως “πραγματικά δε γνωρίζω”. Ήταν κάτι δύσκολο…”

    Πηγή: Venture Beat

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles