18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Εποικοδομητική συνάντηση του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου με τον Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

    Συνάντηση με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Φίλιππο Χατζηζαχαρία και τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου κ. Στέλιο Χειμώνα, είχε χθες το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου (ΣΟΑΚ). Το Συμβούλιο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Τάκης Κληρίδης και ο Αντιπρόεδρος Δρ. Ανδρέας Ασσιώτης. οι οποίοι, ενημέρωσαν διεξοδικά τον Υφυπουργό για τη νέα Μακροπρόθεσμη Στρατηγική «Όραμα 2035», που μέσα από πρακτικές εισηγήσεις, προσδίδει τον προσανατολισμό για την αναπτυξιακή πορεία της κυπριακής οικονομίας, με στόχο την επίτευξη βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

    Όπως αναφέρθηκε, η υλοποίηση της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής έχει αρχίσει από το 2022, αφού μεγάλος αριθμός δράσεων περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τονίστηκε, επίσης, η σημαντική συμβολή του Υφυπουργείου στην υλοποίηση της Στρατηγικής, αφού το Υφυπουργείο έχει οριζόντιο ρόλο στην επίτευξη του οράματος.

    Ο Υφυπουργός καλωσόρισε την ενημέρωση που έγινε από το Συμβούλιο και εξέφρασε την ετοιμότητά και την προθυμία του να συνεργαστεί στενά με το ΣΟΑΚ, τόσο για την υλοποίηση της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής, όσο και για άλλα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ανάγκη προώθησης του τομέα της γεωργικής τεχνολογίας, η οποία θα έχει πολύ θετικά αντίκτυπο στον τομέα της γεωργίας στην Κύπρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles