17.7 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Έπος! Ο Elon Musk αποκάλυψε από ποια ταινία εμπνεύστηκε το σχεδιασμό του Starship

    Ο Elon Musk μπορεί να θεωρείται ένας εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, ωστόσο απαριθμεί αρκετά επιτεύγματα στο ενεργητικό του. Ένα από αυτά είναι και το πυραυλικό σύστημα Starship, το οποίο αναπτύχθηκε από τη SpaceX και πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση τον Απρίλιο του 2023 μετά από αρκετά χρόνια σχεδιασμού. Ο Musk πρόσφατα αναφέρθηκε στο Starship, αποκαλύπτοντας μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο The Joe Rogan Podcast.

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Musk αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του πυραύλου, αποκαλύπτοντας ότι ζήτησε από την ομάδα να το κάνει “πιο μυτερό”, παίρνοντας έμπνευεση από μια πασίγνωστη ταινία του Baron Cohen. Πρόκειται για την ταινία του 2012, The Dictator, στην οποία ο Baron Cohen υποδύεται τον τυραννικό δικτάτορα, Αλαντίν, που ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Σε ένα σημείο της ταινίας, ο Αλαντίν ελέγχει τη δημιουργία ενός πυραύλου και αναφέρει στους σχεδιαστές: “Είναι πολύ στρογγυλό στην κορυφή, πρέπει να είναι μυτερό. Το στρογγυλό δεν είναι τρομακτικό. Το μυτερό είναι τρομακτικό. Αυτό θα βάλει ένα χαμόγελο στα πρόσωπα του εχθρού.”

    Συνεχίζοντας ο CEO της SpaceX συμπλήρωσε: “Το γνώριζαν και οι σχεδιαστές. Δεν ήταν ότι δεν το γνώριζαν. Νόμιζα ότι θα ήταν αστείο αν σχεδιάζαμε τον πύραυλο πιο μυτερό, οπότε το κάναμε.”

    Ο Rogan, στη συνέχεια, αναρωτήθηκε εάν η κατασκευή ενός πιο “μυτερού” συστήματος είχε “οποιοδήποτε αντίκτυπο στην αεροδυναμική“. Ο Musk έσπευσε να τον διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρχε τέτοιος αντίκτυπος.

    Η εν λόγω συνέντευξη φαίνεται πως άρεσε στους χρήστες των social media, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν το δικό τους σχόλιο:

    “Αυτό που μου αρέσει στον Elon Musk είναι η αίσθηση του χιούμορ,” έγραψε ένας χρήστης στο X, προσθέτοντας: “Πρόσφατα παραδέχτηκε ότι ο “μυτερός” σχεδιασμός του διαστημοπλοίου της SpaceX εμπνεύστηκε από την ταινία “Ο Δικτάτορας”.

    Ένας άλλος έγραψε: “Ξέρεις ότι ο Elon Musk ζήτησε η κορυφή του Starship να είναι “πιο μυτερή” λόγω της ταινίας “ο Δικτάτορας” !!! Τι θηρίο κατασκευασμένο από άνθρωπο.”

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles