17.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Σοκάρουν οι προβλέψεις του Elon Musk για την AI

    Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έκανε τολμηρές προβλέψεις σχετικά με τη γρήγορη εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Musk υποστήριξε ότι η AI θα υπερβεί την ανθρώπινη νοημοσύνη, το επόμενο έτος ή μέχρι το 2026.

    Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Nicolai Tangen, διευθυντή του Ταμείου Πλούτου της Νορβηγίας, ο Musk υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο της ηλεκτρικής ενέργειας στο “ξεκλείδωμα” του δυναμικού της AI. Αποκάλυψε επίσης τα σχέδιά του για την επερχόμενη έκδοση του Grok, του AI chatbot που αναπτύχθηκε από τη startup του xAI, που είναι προγραμματισμένο να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του μέχρι τον Μάιο.

    Συγκεκριμένα ο Elon Musk ανέφερε:

    “Αν ορίσεις την AGI ως εξυπνότερη από τον εξυπνότερο άνθρωπο, τότε πιστεύω πως θα έρθει του χρόνου ή μέσα σε δύο χρόνια. Η AI είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τεχνολογία κάθε είδους που έχω δει…και έχω δει αρκετή τεχνολογία. Το AI hardware και οι υπολογιστές που έρχονται online και είναι αποκλειστικά για AI χρήση, αυξάνονται εκθετικά κατά 10 φορές κάθε χρόνο, αν όχι κάθε 6-9 μήνες. Πολλές, πολλές καινοτομίες στο software λαμβάνουν χώρα επίσης. Πιστεύω πως θα έχουμε AI εξυπνότερη από κάθε άνθρωπο μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Το διάγραμμα ανάπτυξης των υπολογισμών της AI τα λέει όλα”.

    Ο τεχνολογικός μεγιστάνας, ο οποίος αποτελεί συνιδρυτή την OpenAI, εξέφρασε τη λύπη του για την έλλειψη προηγμένων επεξεργαστικών μονάδων που εμποδίζουν τη βελτίωση των δυνατοτήτων του Grok. Αποκάλυψε ότι η εκπαίδευση του μοντέλου Grok 2 απαιτούσε 20.000 GPU Nvidia H100, με τις μελλοντικές εκδόσεις να απαιτούν ακόμα περισσότερους πόρους.

    Το xAI, το εγχείρημα του Musk, εμφανίστηκε πέρυσι ως ανταγωνιστής της OpenAI, μιας εταιρείας με την οποία συνεργάστηκε προηγουμένως. Ο Musk τώρα κατηγορεί την OpenAI ότι αποκλίνει από τους αρχικούς αλτρουιστικούς της στόχους και έχει κίνητρα που οδηγούν σε κέρδη, μια κατηγορία που η τελευταία αρνείται.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles