20.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η EPSON και η «Akiko Yoshimoto» αποδεικνύουν ότι ο φανταστικός κόσμος της επαγγελματικής δημιουργίας δεν έχει όρια!

    Είναι εφικτό τέχνη και τεχνολογία να συνδυαστούν; Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, η Epson και η γνωστή φωτογράφος και σχεδιάστρια μόδας «Akiko Yoshimoto» δοκίμασαν και ξεπέρασαν τα όρια μεταξύ φωτογραφίας και τεχνολογίας δημιουργώντας μια φανταστική «Έβδομη Ήπειρο», την οποία παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους μόδας στο Workshop Dionissis Sotovikis.  Η Epson υλοποίησε το όραμα της Akiko Yoshimoto για ακριβή απεικόνιση των έργων της σε υλικά όπως ύφασμα, πλακάκι και φωτογραφικό χαρτί μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας εκτύπωσης υψηλής ποιότητας, αποκλειστικά από τους εκτυπωτές μεγάλου φορμά της εταιρείας για επαγγελματικά γραφικά. Με αυτόν τον τρόπο, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά το “ταξίδι” μιας φωτογραφίας, από τη σύλληψη, μέχρι την επεξεργασία, την παραγωγή δοκιμίου και τέλος την εκτύπωσή της σε παραδοσιακά, αλλά και αντισυμβατικά μέσα, όπως υφάσματα, πλακάκια, αλουμίνια, ξύλα, κλπ.

    epson akiko yoshimoto (3)

    Οι ειδικοί συνεργάτες της Epson, οι εταιρείες ASIS (Advanced Support Information Systems), Fisheye και IMAGCO, ξενάγησαν τους καλεσμένους στους τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους της εκδήλωσης, όπου είδαν από κοντά τις ποικίλες εφαρμογές των υψηλής ποιότητας εκτυπωτών της Epson, από εκτύπωση αρχιτεκτονικού σχεδίου, μέχρι εκτύπωση φωτογραφιών και φυσικά την εκτύπωση σε ποικιλία υλικών και μέσων, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευση της Epson για παροχή καινοτόμων λύσεων σε όλες τις ανάγκες των επαγγελματιών.

    epson akiko yoshimoto (4)

    Η Epson που αναγνωρίζει ότι στον κόσμο της δημιουργίας δεν υπάρχουν στεγανά, δίνει υλική υπόσταση στην «Έβδομη Ήπειρο», μια σπάνια ταξιδιωτική φωτογραφική συλλογή της Ελληνίδας δημιουργού Alkistis Ven που κάνει διεθνή καριέρα έχοντας ιδρύσει την εταιρεία «Akiko Yoshimoto». Η συλλογή περιλαμβάνει εικόνες από την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική που έχουν συνδυαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσουν μία φανταστική «Έβδομη Ήπειρο». Πραγματικότητα και φαντασία συνδέονται, με όχημα την ψηφιακή τεχνολογία εκτύπωσης μεγάλου φορμά της Epson, αποδίδοντας ένα μωσαϊκό σουρεαλισμού, ψυχεδελικής τέχνης, ζωντανών χρωμάτων και ταξιδιωτικής φωτογραφίας.

    epson akiko yoshimoto (2)

    H Epson, ηγέτης στον τομέα της εκτύπωσης, απέδειξε έμπρακτα την υψηλή ποιότητα των φωτογραφικών της εκτυπώσεων με τον SureLab SL-D3000 και τον SureLab SLD700, τον πρώτο compact εξάχρωμο εκτυπωτή φωτογραφιών με κεφαλή Micro Piezo και τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας. Επίσης, ο εκτυπωτής δοκιμίων Stylus Pro 7890 διευκολύνει τη διαδικασία πριν την ολοκλήρωση ενός άψογου αποτελέσματος για πλήθος εφαρμογών. Οι εκτυπωτές SureColor SC-F2000 και SureColor SC-F6000 χάρις στη νέα μελάνη, το λογισμικό σχεδίασης και την κεφαλή εκτύπωσης τους αποτελούν την ιδανική επιλογή για πιστή απόδοση και εκτύπωση σε ύφασμα, αποδίδοντας άψογα τα θέματα της σχεδιάστριας και φωτογράφου Alkists Ven σε ειδικά σχεδιασμένα φουλάρια και t-shirts που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά από την Epson για το ελληνικό κοινό της εκδήλωσης. Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε την αξιοπιστία των προϊόντων της Epson και απέδειξε ότι η σχεδίαση υφασμάτων αφορά πλέον όλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, καθώς μπορεί να γίνει γρήγορα και κυρίως οικονομικά.

    epson akiko yoshimoto (1)

    Τις καινοτόμες, ιδανικές για επιχειρήσεις που αποζητούν υψηλή ακρίβεια, λύσεις εκτυπώσεων μεγάλου φορμά της Epson, συμπλήρωσε ο ιδανικός για εκτυπώσεις CAD, SureColor SC-T5200 MFP. Oι παρευρισκόμενοι είδαν από κοντά πώς μπορεί να εκτυπωθεί ένα σχέδιο, αρχιτεκτονικό αλλά και σχέδιο ρούχων σε μεγάλες διαστάσεις.

    Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas σχολίασε: «Οι εκτυπωτές της EPSON καταφέρνουν και συνδυάζουν με επιτυχία άριστη ποιότητα εικόνας, ταχύτητα και οικονομία. Το γεγονός ότι οι εκτυπωτές μας έχουν εξελιχθεί και σε ένα μέσο έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, τόσο για επαγγελματίες όσο και για ερασιτέχνες, είναι κάτι που μας προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση. Οι δυνατότητες των εκτυπωτών μας είναι απεριόριστες έτσι ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες κάθε επαγγελματία.»

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles