12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Epson M2170 Review: «Yψηλή απόδοση και οικονομία στο… maximum»!

    Η Epson όπως όλοι γνωρίζουμε έχει αφήσει το δικό της στίγμα στην προϊοντική κατηγορία των printers, δημιουργώντας καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες έχουν βρει την χρυσή τομή ανάμεσα στην οικονομία και στις υψηλές επιδόσεις. Η Epson έχοντας εδώ και καιρό την τεχνολογία των refillable EcoTank στα χέρια της γνωρίζει πολύ καλά το πως να προσφέρει ασύγκριτη οικονομία σε μια μικρή επιχείρηση.

    Αν και οι EcoTank Printers μπορεί να είναι λιγάκι πιο ακριβοί, σε σύγκριση με τους inkjet, παρόλα αυτά γλιτώνετε πολλά περισσότερα από το εξαιρετικά χαμηλό κόστος των αναλωσίμων. Πρόσφατα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και να δοκιμάσουμε τον μονόχρωμο εκτυπωτή M2170 της Epson και το αποτέλεσμα πραγματικά μας αποζημίωσε πλήρως… Για πάμε όμως να τον δούμε πιο αναλυτικά…

    Premium σχεδιασμός!

    Ρίχνοντας την πρώτη εξωτερική ματιά στον M2170, αμέσως καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ένα πολυμηχάνημα που εκτός από εκτυπωτής διαθέτει ενσωματωμένο scanner και παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων (copier). Τόσο το scanner, όσο και το copier παρέχουν ανάλυση στα 1200x2400dpi. Αν και κάποιους ενδεχομένως να παραξενεύσει το design, καθώς τα τυπωμένα documents βγαίνουν από την επάνω επιφάνεια και όχι από το κάτω μέρος, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους printers. Στο εμπρόσθιο τμήμα υπάρχει το tray, στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε μέχρι και 250 σελίδες.

    Στο κυρίως σώμα του M2170 βρίσκεται μία αρκετά μικροσκοπική LCD Control Screen μεγέθους 3,7 cm (που ενδεχομένως θα βόλευε πολύ περισσότερο εάν είχε μεγαλύτερο εύρος οθόνης), ωστόσο τα διάφορα κουμπιά ελέγχου είναι προσεκτικά τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπουν τον εύκολο χειρισμό, χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Μάλιστα, αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η εκπληκτική απόκριση των controls, τα οποία δεν μας προβλημάτισαν καθόλου.

    Όσον αφορά το δοχείο μελανιού, αυτό βρίσκεται τοποθετημένο στη δεξιά γωνία και όπως διαπιστώσαμε το διαθέτει μια οπή για να γεμίζετε το μελάνι, χωρίς να έχετε απώλειες. Σε γενικές γραμμές από σχεδιαστικής απόψεως, η πρόταση της Epson δείχνει να ακολουθεί έναν πιο παραδοσιακό δρόμο και η αίσθηση που μας άφησε είναι ότι πρόκειται για μια άκρως premium πρόταση, με τα ποιοτικά και ανθεκτικά πλαστικά τμήματα να ξεχωρίζουν.

    Δυναμικά features και (κυρίως) οικονομία!

    Όπως αναφέραμε το εσωτερικό tray χαρτιού μπορεί να φιλοξενήσει 250 φύλλα Α4, με την ταχύτητα της μονόχρωμης εκτύπωσης να κυμαίνεται στις 39 σελίδες το λεπτό (πραγματικά ασύλληπτη ταχύτητα). Ο μηνιαίος κύκλος παραγωγής εκτυπωμένων σελίδων υπολογίζεται στις 20000, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόταση της Epson μπορεί με άνεση να φέρει εις πέρας τα απαιτητικά tasks σε επίπεδο εκτύπωσης μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης. Σκεφτείτε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 50% σε τρία χρόνια σε σύγκριση με τους ασπρόμαυρους εκτυπωτές laser και σε αυτό φυσικά βοηθάει η δυνατότητα για refill, όπου χωρίς κόπο και πολλά χρήματα μπορείτε πραγματικά να δείτε μεγάλο κέρδος σε βάθος χρόνου.

    Και μιας και μιλήσαμε για οικονομία, ο M2170 μέσω του software του, προσφέρει τη δυνατότητα εκτύπωσης duplex (και στις δύο δηλαδή πλευρές), ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ένα manual feed, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να εισάγετε φακέλους και άλλους τύπους χαρτιού. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, ο M2170 είναι βέβαιο ότι θα σας λύσει τα χέρια, καθώς διαθέτει τα χρήσιμα Ethernet και USB ports για τα γραφεία που προτιμούν να βασίζονται στο wired network, αλλά και WiFi για ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.

    Επιπλέον, ο εκτυπωτής υποστηρίζει το Apple AirPrint για iOS συσκευές αλλά και Google Cloud Print για Android. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Epson έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο δικό της iPrint mobile app, το οποίο σας δίνει δυνατότητες διασύνδεσης με mobile συσκευές (μπορείτε να εκτυπώσετε από οποιοδήποτε σημείο και εάν βρίσκεστε, φτάνει μόνο να διαθέτει πρόσβαση σε δεδομένα). Επιπλέον, η διασύνδεση ανάμεσα στις διάφορες συσκευές που τον δοκιμάσαμε, ήταν απλώς… παιχνιδάκι!

    Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία του scanning και της αντιγραφής κυμαίνονται σε ανεκτά επίπεδα, καθώς το φωτοαντίγραφο μιας σελίδας A4 πήρε τουλάχιστον 11 δευτερόλεπτα, ενώ το scanning preview μιας σελίδας Α4 πήρε κοντά στα 10 δευτερόλεπτα. Σε λειτουργία full scan στα 300dpi, ο M2170 έφερε εις πέρας τη διαδικασία του σκαναρίσματος μέσα σε περίπου 12 δευτερόλεπτα, ενώ στα 1200dpi ο χρόνος αυτός ήταν σχεδόν πενταπλάσιος. Μοναδική ενδεχομένως παράλειψη με την περίπτωση του Epson M2170, είναι η έλλειψη automatic feeder, το οποίο θεωρούμε ότι πάντοτε αποτελεί μια πολύ καλή προσθήκη για κάθε επιχείρηση.

    EcoTank for the Win!

    H Epson παίρνει άριστα για μια ακόμη φορά, καθώς δείχνει να έχει πετύχει το “sweet spot”, το οποίο συνδυάζει υψηλή απόδοση και μεγάλη οικονομία, κοντράροντας ακόμη και τους laser printers. Με τιμή στα 280 ευρώ περίπου πρόκειται για μια ιδανική πρόταση που δύναται να καλύψει τις ανάγκες κάθε μικρής και μεσαίας επιχείρησης. H EcoTank φιλοσοφία για μια ακόμη φορά… κερδίζει!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles