18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Epson στηρίζει το έργο του μουσείου Ηρακλειδών

    Η Epson δίνει δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, προσφέροντας τον εκτυπωτή Epson Stylus Pro 3880 για την εκτύπωση γνήσιων αντιτύπων έργων τέχνης ύψιστης ποιότητας που φιλοξενούνται σε ειδική έκθεση του Μουσείου Ηρακλειδών

    EPSON_HERAKLEIDON MUSEUM_A 

     H Epson, πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλλει στην πρόοδο, την ανάπτυξη, την ευημερία και την καλλιέργεια των κοινωνιών στις περιοχές που δραστηριοποιείται, είναι υπερήφανος υποστηρικτής της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Μεταμορφώσεις των Αθηνών», Φωτογραφικό Οδοιπορικό 1839 – 1950 που εγκαινίασε εχθές σε ειδική εκδήλωση το Μουσείο Ηρακλειδών (www.herakleidonart.gr), γιορτάζοντας την συμπλήρωση των δέκα χρόνων από τη λειτουργία του και τα 180 χρόνια από την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας του Ελληνικού κράτους. Με αφορμή την επετειακή αυτή εκδήλωση του Μουσείου, εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη, το νέο του Παράρτημα, που βρίσκεται σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο με πλήρως αποκατεστημένες οροφογραφίες, επί της οδού Αποστόλου Παύλου 37, στην Αθήνα.

    Η έκθεση φωτογραφίας ταξιδεύει τον επισκέπτη στην ελληνική πρωτεύουσα μέσα από το σπάνιο υλικό του ιστορικού φωτογραφίας και συλλέκτη Χάρη Γιακουμή και η Epson, που εδώ και δεκαετίες αποτελεί σταθερή επιλογή των επαγγελματιών φωτογράφων, του δίνει τη δυνατότητα να κρατήσει ζωντανή την εμπειρία του φωτογραφικού οδοιπορικού, προσφέροντας στο Μουσείο τον εκτυπωτή Stylus Pro 3880, για την πιστή αναπαραγωγή αντιτύπων από τα συγκεκριμένα εκθέματα. Η έκθεση συμπληρώνεται με μία μικρή επιλογή σύγχρονων φωτογραφιών της Αθήνας από τον δημοσιογράφο και μελετητή της Αθήνας Νίκο Βατόπουλο και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2015.

    Στους επισκέπτες διατίθεται ένας κατάλογος 200 σελίδων με τα περισσότερα από τα έργα της έκθεσης αλλά και επιλεγμένες αναπαραγωγές φωτογραφιών έτοιμων για πλαισίωση, που αποτελούν γνήσια αντίγραφα ύψιστης ποιότητας, όπως αυτά αναπαράγονται με πιστοποίηση μόνο μέσα από τις εκτυπώσεις της Epson.

    Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου της Epson Hellas, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας «αγκαλιάζοντας» το νέο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών,  ένα σύγχρονο «διαμάντι πολιτισμού και προόδου» που δημιουργήθηκε στην καρδιά της Αθήνας για να επαναφέρει το Αθηναϊκό κοινό στον κόσμο της Τέχνης και του Πολιτισμού.»

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles