21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    ‘Ερχονται στην Ελλάδα τα Segway Kickscooter GT1E και GT2P

    Αν είστε “fans” των ηλεκτρικών πατινιών και ειδικά του Segway-Ninebot brand, σίγουρα θα θυμάστε τα πρώτα πραγματικά ισχυρά μοντέλα της εταιρείας που παρουσιάστηκαν πριν λίγους μήνες. Σας γράψαμε πρώτοι γι’αυτά αναλυτικά εδώ και εδώ και πλέον σας έχουμε μια πολύ ευχάριστη είδηση, σε αποκλειστικότητα, αφού τα Segway GT Series θα έρθουν επίσημα στην Ελλάδα! Η επερχόμενη σειρά GT αποτελείται από δύο μοντέλα που ικανοποιούν διαφορετικές προσδοκίες και ανάγκες: το Segway KickScooter GT1E (για μετακινήσεις μέσα στη πόλη) και το Segway KickScooter GT2P (που μπορεί να θεωρηθεί σπορ εξοπλισμός για ιδιωτική χρήση μακριά από δημόσιους δρόμους). Με έναν μεγάλο αριθμό από νέα, έξυπνα και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, η σειρά GT διαθέτει τα πιο premium πατίνια της Segway-Ninebot μέχρι σήμερα.

    Και τα δύο μοντέλα έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Οι χρήστες της σειράς GT μπορούν να βιώσουν μοναδική σταθερότητα και ομαλή οδήγηση, χάρη στα μεγάλα self-healing πνευματικά ελαστικά 11 ιντσών και το χαμηλό κέντρο βάρους που δίνει η μπαταρία, η οποία βρίσκεται στο deck. Τα πατίνια είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου ώστε να μπορούν να αντέξουν ωφέλιμο φορτίο έως και 150 kg. Επιπλέον, για να διασφαλιστεί η ασφαλής χρήση και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με δύο φρένα – ένα μπροστινό και πίσω δισκόφρενο, μαζί με ισχυρά, ενσωματωμένα φώτα LED DRL 9W, τα οποία λειτουργούν και σαν φλας μέσω διακόπτη στο τιμόνι. Τέλος, για να μπορούν οι χρήστες να έχουν διαφορετικές εμπειρίες οδήγησης, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν 3 λειτουργίες οδήγησης (Eco, Sport και Race), λειτουργία Walk ειδικά για πεζούς και μια νέα λειτουργία Park, η οποία επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας όταν το KickScooter δεν χρησιμοποιείται.

    Segway KickScooter GT1E

    Με μέγιστη ταχύτητα έως 25 km/h και εμβέλεια έως 70 km, χάρη την υψηλής απόδοσης μπαταρία – Li-ion με χωρητικότητα 1.008 Wh –  οι αναβάτες του KickScooter GT1E μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους ανώδυνα και χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον. Επιπλέον, για την διασφάλιση ενός ευχάριστου και ομαλού ταξιδιού, το GT1E τροφοδοτείται από τον κινητήρα του πίσω τροχού (έως 3.000 W) και είναι εξοπλισμένο με ρυθμιζόμενη απόσβεση τόσο στην εμπρός όσο και στην πίσω ανάρτηση για να απορροφά την ενέργεια από τα χτυπήματα του δρόμου. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, χάρη στον έγχρωμο πίνακα οργάνων LED, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται (στάθμη μπαταρίας, εμβέλεια κ.λπ.) με μία μόνο ματιά.

    Segway KickScooter GT2P

    Το GT2P ξεχωρίζει μεταξύ των άλλων KickScooters καθιστώντας το κορυφαίο μοντέλο για τους λάτρεις της Segway-Ninebot που αναζητούν ξεχωριστές εμπειρίες μέσα από τη σπορ χρήση του σε πίστες αγώνων και/ή ιδιωτική ιδιοκτησία. Εκτός από τα 3 προγράμματα οδήγησης, οι αναβάτες μπορούν να φτάσουν την μέγιστη ταχύτητα των 70 km/h, αυξάνοντας την αδρεναλίνη στο σώμα τους (με τη λειτουργία Boost που μπορεί να φτάσει από 0 έως 48 km/h μέσα σε 4 δευτερόλεπτα) και να απολαύσουν μία εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία (έως και 90 km), χάρη την υψηλής απόδοσης μπαταρία λιθίου με χωρητικότητα 1.512 Wh.

    Το GT2P δεν είναι μόνο το πιο ισχυρό KickScooter με διπλό κινητήρα (2×3000 W), αλλά χάρη στο Segway Dynamic Traction Control (SDTC), είναι και η καλύτερη επιλογή για χρήση σε όλα τα εδάφη. Η πρόσφυση στο δρόμο είναι καλύτερη, καθώς μειώνεται η ολίσθηση όταν το έδαφος είναι υγρό ή ανώμαλο. Επιπλέον, για πιο σπορ χρήση, το GT2P διαθέτει σύστημα ανάρτησης διπλού βραχίονα για μείωση της απορρόφησης κραδασμών σε ανώμαλους δρόμους. Τέλος, η σχεδιαστική φιλοσοφία, ειδικά με την χρήση της πρώτης διαφανή οθόνης PM OLED και τον φωτισμό περιβάλλοντος (που οι αναβάτες του μπορούν να  τον προσαρμόσουν μέσω της εφαρμογής Segway-Ninebot για κινητά), κάνει το GT2P έντονα ελκυστικό σε όσους ενδιαφέρονται να είναι μοναδικοί.

    Διαθεσιμότητα και τιμολόγηση

    Τα καλά νέα είναι οτι τα νέα Segway KickScooter GT1E και GT2P θα διατεθούν στην Ελλάδα (όπως και στην Ευρώπη) από τον Σεπτέμβριο! Τα κακά είναι οτι δεν γνωρίζουμε ακόμα τις τιμές λιανικής τους, αλλά εικάζουμε οτι θα κυμαίνονται κοντά στις €2.500 για το πρώτο και €3.000 για το δεύτερο. Βρίσκονται ήδη αναρτημένα στο ελληνικό site της Segway-Ninebot (για μέσα μικροκινητικότητας) και θα τα δείτε εδώ και εδώ.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles