13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    ‘Ερευνα: Ένας στους τέσσερις έχει διαγράψει το Facebook app από τη συσκευή του

    Αν το Facebook app σάς έχει κάποια στιγμή εκνευρίσει, δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 4.594 ανθρώπους μεταξύ 29 Μαΐου και 11 Ιουνίου, το 26% αυτών έχουν αφαιρέσει το Facebook app από τα κινητά τους.

    Facebook App

    Μόλις το 9% μάλιστα, αποφάσισε να κάνει download όλες τις προσωπικές πληροφορίες που το Facebook κρατούσε γι’ αυτούς. Αντίθετα, το 54% έχει προσαρμόσει τις ρυθμίσεις απορρήτου στην εφαρμογή του Facebook, ενώ το 42% έχει κάνει breaks πολλών εβδομάδων από την πλατφόρμα.

    Η έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι οι χρήστες του Facebook ηλικίας 18 έως 29 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαγράψουν την εφαρμογή (44%) από τους χρήστες ηλικίας 65 ετών και άνω (12%). Ενώ ένα στα τρία μέλη της τελευταίας ομάδας προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις απορρήτου στην εφαρμογή, οι αλλαγές αυτές πραγματοποιούνται από το 64% των χρηστών της νεότερης ομάδας. Δεν υπήρχε πάντως μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ηλικιακών groups, όσον αφορά το break από το app: Το 40% των “νέων” και το 47% των “μεγαλύτερων ηλικιών” έχουν πραγματοποιήσει προσωρινά breaks από την εφαρμογή.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο Cambridge Analytica.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles