21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα: Οι καταναλωτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη Samsung μετά την ανάκληση του Note 7

    Παρά το γεγονός, ότι περίπου το 90% των χρηστών συσκευών Galaxy Note 7 έχουν αποφασίσει να προβούν στην αντικατάσταση των προβληματικών smartphones με νέες αντί να μεταβούν σε έναν άλλον κατασκευαστή, η κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, δεν είναι ιδανική για την εταιρεία. H Branding Brand, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου φορητών συσκευών, διεξήγαγε μια έρευνα πρόσφατα σε δείγμα 1.000 χρηστών, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν αν παραμένουν ή όχι πιστοί στη Samsung, έπειτα από την ανάκληση των συσκευών.

    samsung

    Η έρευνα, η οποία διεξήχθη μετά τις 15 Σεπτεμβρίου περιελάμβανε δυο ερωτήσεις, το περιεχόμενο των οποίων ήταν αν παραμένουν πιστοί και αν εξετάζουν την πιθανότητα να μεταβούν σε συσκευή άλλου κατασκευαστή. Ειδικότερα, το 34% των κατόχων συσκευών της Samsung ανέφερε ότι δε θα προβεί στην αγορά μιας άλλης συσκευής από την εταιρεία.

    Παράλληλα, από αυτούς που δήλωσαν ότι θα παραμείνουν πιστοί, το 77% συμπληρώνει επιπροσθέτως ότι αποφάσισαν να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την εταιρεία, για τον απλό λόγο ότι δε θέλουν να μάθουν να χειρίζονται ένα νέο smartphone. Άλλοι λόγοι που δικαιολογούν την απόφασή τους αυτή είναι το design (52%), η δυνατότητα εξατομικεύσεων (44%), η διάρκεια της μπαταρίας (39%), το κόστος (35%).

    Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι από αυτούς που θέλουν να μεταβούν σε άλλη συσκευή, το 57% θα επιλέξει ξανά Android smartphone, ενώ αρκετοί (34%) θα επιλέξουν κάποια από τις προτάσεις της Apple.

    Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι χρήστες θεωρούν τη διάρκεια μπαταρίας ως την κυριότερη αιτία της εμπιστοσύνης τους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και την κυριότερη αιτία της δυσαρέσκειας, έπειτα από τα πρόσφατα γεγονότα των περιστατικών εκρήξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles