22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Έρευνα: Οι κατασκευάστριες υπερβάλλουν στις διαφημιζόμενες αυτονομίες των μπαταριών των laptops τους

    Μια νέα έρευνα έρχεται να μας αποκαλύψει ότι οι κατασκευάστριες υπερβάλλουν ως προς τις αυτονομίες των μπαταριών των laptops. Αν και οι διαφημιζόμενες αυτονομίες της Apple αγγίζουν τις πραγματικές, σε ορισμένες φορητές συσκευές η μπαταρία διαρκεί πολύ λιγότερο από εκείνο το χρονικό διάστημα που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής στην προώθηση της συσκευής του. Η διάρκεια της μπαταρίας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που λαμβάνει κάποιος χρήστης υπόψιν κατά τη διάρκεια των αγορών του.

    batterylifeclaims-640x0

    Το περιοδικό Which? προέβη σε κάποιες δοκιμές και τα αποτελέσματα συνοψίζονται παρακάτω. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, το περιοδικό εξέτασε τις διαφημιζόμενες αυτονομίες 67 διαφορετικών laptops, από ορισμένους από τους πιο δημοφιλείς κατασκευαστές, όπως οι Asus, Apple, Acer, HP, Dell, Lenovo και Toshiba. Ανακάλυψαν ότι η αυτονομία των 10 ωρών που δίνει η Apple πλησιάζει τον πραγματικό χρόνο και είναι σχετικά ακριβής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν και ηψυλότερη. Η έρευνα καταλήγει ότι οι χρόνοι που δίνει η Dell είναι κατά 4 ώρες υπερεκτιμημένοι, ενώ της HP κατά 5 ώρες.

    Οι χρόνοι που βλέπετε στην εικόνα του άρθρου είναι οι μέσοι διαφημιζόμενοι χρόνοι αυτονομίας των laptops που το περιοδικό έχει παρουσιάσει όλα τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με αυτούς που προέκυψαν από τις δικές τους εσωτερικές δοκιμές. Οι εσωτερικές δοκιμές του περιοδικού διεξάγονται ως εξής: Φορτίζουν την μπαταρία πλήρως και την αφήνουν να αποφορτίσει απλώς με σερφάρισμα στο Διαδίκτυο ή προβολή video τοπικά. Μάλιστα, το περιοδικό επισημαίνει ότι ενώ η Apple διαφήμιζε ότι η αυτονομία του MacBook Pro 13 φθάνει τις 10 ώρες, στις εσωτερικές δοκιμές τους διαπίστωσαν ότι μπορεί να φθάσει ακόμη και τις 12 ώρες.

    Όσον αφορά το Lenovo Yoga 510, αν και ο κατασκευαστής δίνει αυτονομία των 5 ωρών, αυτοί διαπίστωσαν ότι η μπαταρία δεν διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες και 7 λεπτά. Το HP Pavilion 14-al115na υποτίθεται ότι θα πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει για 9 ώρες, αλλά τελικά κατάφερε μόλις 4 ώρες και 25 λεπτά.

    Κάποιοι κατασκευαστές τοποθετήθηκαν πάνω στα ευρήματα της έρευνας αυτά, με την Dell να υποστηρίζει ότι η αυτονομία της μπαταρία πολύ δύσκολα μπορεί να ποσοτικοποιηθεί. Συμπληρώνει, ότι είναι πολύ δύσκολο να δωθεί μια συγκεκριμένη αυτονομία, η οποία να μπορεί να αναπαραχθεί σε κάθε χρήστη, επειδή ο καθένας χρησιμοποιεί τον υπολογιστή του διαφορετικά.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles