20.2 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
More

    Έρευνα: Ποια είναι η ιδανική διάρκεια ταινίας;

    Ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάμε όταν επισκεπτόμαστε το σινεμά είναι η διάρκεια της ταινίας που θα παρακολουθήσουμε. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που, ενώ μπορεί να θέλουμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη το επόμενο κινηματογραφικό blockbuster, διστάζουμε όταν συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να παραμείνουμε στο κάθισμα για περισσότερο από τρεις ώρες. Εύλογα, λοιπόν, θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε. Ποια είναι τελικά η ιδανική διάρκεια ταινίας; Πρόσφατη έρευνα μας δίνει την απάντηση.

    Η διάρκεια των 92 λεπτών φαίνεται να είναι η προτιμώμενη -τουλάχιστον για το αμερικανικό κοινό-, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο το 15% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μπορεί να αντέξει ταινίες διάρκειας άνω των δύο ωρών, ενώ μόλις το 2% θεωρεί αποδεκτές ταινίες που διαρκούν πάνω από 2,5 ώρες.

    Παρόλο που αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να φαίνονται αντίθετα προς την εμπορική επιτυχία, δεν αναιρούν την πραγματικότητα ότι πολλές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στο box office έχουν διάρκεια που υπερβαίνει τις δύο ώρες. Πράγματι, εννέα από τις δέκα ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών έχουν διάρκεια που ξεπερνά τις δύο ώρες, με τρεις από αυτές να ξεπερνούν και τις τρεις ώρες. Θυμηθείτε το πρόσφατο Oppenheimer που απέσπασε φέτος το Όσκαρ καλύτερης ταινίας με διάρκεια άνω των τριών ωρών.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles