20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα: Σημαντική για την ψυχική υγεία η μικρή αποχή από τα social media

    Αρκετές είναι οι έρευνες που κατά καιρούς έχουν εξετάσει τις επιπτώσεις που έχει η καθημερινή χρήση των social media στην υγεία παιδιών και ενηλίκων. Μια νέα βρετανική μελέτη όμως έρχεται τώρα να αποκαλύψει ότι το διάλειμμα, έστω για μια μόλις εβδομάδα, μπορεί να κάνει τη διαφορά μειώνοντας το άγχος, την κατάθλιψη και βελτιώνοντας τη διάθεση του ατόμου.

    Πιο αναλυτικά, οι επιστήμονες μελέτησαν ανθρώπους από 18 έως 72 ετών που ήταν καθημερινοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τους χώρισαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα συνέχισε κανονικά τη χρήση των Facebook, Instagram, Twitter, TikTok σε καθημερινή βάση, ενώ η δεύτερη σταμάτησε για μία εβδομάδα. Η ψυχική υγεία των ατόμων αξιολογήθηκε τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της μελέτης.

    Διαπιστώθηκε ότι μία εβδομάδα «αποχής» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν αρκετή για να βελτιωθεί η γενική αίσθηση ψυχικής ευεξίας και να μειωθούν ειδικότερα τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης. Οι ερευνητές θα μελετήσουν, στη συνέχεια, κατά πόσο το ψυχικό όφελος διαρκεί σε βάθος χρόνου, αν η «αποχή» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαρκέσει πάνω από μία εβδομάδα. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, όπως ανέφεραν, τότε θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας ως ακόμη μία κλινική-θεραπευτική επιλογή.

    Διαβάστε επίσης:

    Twitter: Χρηματοδότηση 7 δισ. δολαρίων εξασφάλισε ο Elon Musk (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles