21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Twitter: Χρηματοδότηση 7 δισ. δολαρίων εξασφάλισε ο Elon Musk

    Αρκετός λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για την εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk, η οποία απαιτεί το ποσό των 44 δισ. δολαρίων για να ολοκληρωθεί. Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που μέχρι στιγμής ανέφεραν ότι ο CEO της Tesla ενδέχεται να μην ολοκληρώσει την εξαγορά, αφού αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά τη ρευστότητα, την ίδια ώρα που η μετοχή της Tesla φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά από τη “στροφή” του προς τα social media.

    Ο Musk όμως μάλλον προχωρά κανονικά στην εκτέλεση του πλάνου, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει μέχρι στιγμής χρηματοδότηση ύψους 7,14 δισ. δολαρίων από μια ομάδα επενδυτών, μεταξύ των οποίων είναι ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ και ο συνιδρυτής της Oracle Corp, Λάρι Έλισον.

    Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης, σε ένα έγγραφο που απέστειλε στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) ότι έχει λάβει επιστολές δέσμευσης κεφαλαίων από 19 επενδυτές, όπως από τις εταιρείες Sequoia Capital (800 εκατ. δολάρια), Brookfield (500 εκατομμύρια), Vy Capital (700 εκατ.), Qatar Holding και άλλες. Θα συνεχίσει επίσης τις επαφές του με τους νυν μετόχους του Twitter, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην επικεφαλής της εταιρείας, Τζακ Ντόρσεϊ, για να εξασφαλίσει πρόσθετα κεφάλαια.

    Διαβάστε επίσης:

    Ξεκίνησε η… κατρακύλα για τα NFTs! Ξεπερνά το 90% η πτώση στις πωλήσεις (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles