18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα: Τα παιχνίδια δεν προκαλούν αντικοινωνικές συμπεριφορές

    Νέα έρευνα έσκασε μύτη, από το πανεπιστήμιο της Κουΐνσλαντ στην Αυστραλία, η οποία έρχεται να «ακυρώσει» όλες εκείνες τις κατηγορίες που ισχυρίζονται πως όσοι παίζουν βιντεοπαιχνίδια αναπτύσσουν αντικοινωνική συμπεριφορά.

    gtaiv-study (1)

    Η έρευνα χωρίστηκε σε τρία πειράματα. Στο πρώτο 160 φοιτητές (55% άνδρες) ηλικίας από 17 μέχρι 43, επιλέχθηκαν τυχαία για να παίξουν αντικοινωνικά (Grand Theft Auto IV), βίαια (Black Ops’ Zombie mode), μη βίαια (Portal 2) ή κοινωνικά (World of Zoo) παιχνίδια για 20 λεπτά. Τα υπόλοιπα δύο πειράματα ήταν παρόμοια.

    Το αξιοσημείωτο είναι πως ενώ οι φοιτητές νόμιζαν πως βοηθούσαν στο πείραμα απαντώντας σε ερωτήσεις για το επίπεδο ενδιαφέροντος ή εκνευρισμού από το παιχνίδι, το πραγματικό τεστ ήταν όταν ο εξεταστής έριχνε «κατά λάθος» ένα στυλό στο πάτωμα και η πρόθεση του εξεταζόμενου να το σηκώσει καθόριζε αν η κοινωνική τους συμπεριφορά έχει αλλάξει.

    Βέβαια, με μια τέτοια έρευνα δεν μπορούμε στα σίγουρα να εγγυηθούμε πως τα βιντεοπαιχνίδια δεν αλλάζουν την κοινωνική συμπεριφορά των gamers, αλλά σίγουρα μπορούμε να ακυρώσουμε όλες αυτές τις «100% έγγυρες» κατηγορίες που το υποστηρίζουν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles