19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα της DJI: Τα drones ήδη σώζουν πάνω από μια ζωή την εβδομάδα

    Πολλοί οργανισμοί σε διάφορα μέρη του πλανήτη, διεξάγουν έρευνες οι οποίες αναφέρονται στα μειονεκτήματα και στους πιθανούς κινδύνους από τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, γνωστά ως drones. Υπάρχουν όμως και θετικές πλευρές της χρήσης των drones; Φυσικά ναι και η DJI δίνει τις απαντήσεις της.

    Στις 14 Μαρτίου, δημοσίευσε τη δική της έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα drones έχουν σώσει τουλάχιστον 59 ζωές. Με τα 38 από αυτά τα περιστατικά να έχουν συμβεί το διάστημα Μαΐου 2016 και Φεβρουαρίου 2017, οι αριθμοί αυτοί αντιστοιχούν σε μια ζωή την εβδομάδα. Και οι περιπτώσεις μόνο αυξάνονται.

    DJI-drone

    Ομάδες έρευνας και διάσωσης συχνά χρησιμοποιούν drones προκειμένου να έχουν ένα «μάτι» στον ουρανό, ενώ και ο Ερυθρός Σταυρός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το δικό του drone-launching Land Rover. Παράλληλα, η έρευνα της DJI περιλαμβάνει ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο. Το ένα τρίτο από αυτές τις διασώσεις δεν προέρχονται από ομάδες διάσωσης αλλά από εθελοντές, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα ατομικά τους drones, κάτι που σαφώς υποδηλώνει ότι ακόμη και οι πτητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του χόμπι έχουν θετική απήχηση.

    Η έρευνα της DJI βασίζεται στην παγκόσμια επικαιρότητα, με υποθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από το 2013. Οι αριθμοί αυτοί, αφορούν μόνο δημοσιευμένες αναφορές, με την εταιρεία να επισημαίνει ότι μπορεί να είναι αρκετά μεγαλύτεροι. Η ερευνητική ομάδα δεν συμπεριέλαβε περιστατικά όπου τα drones βοήθησαν να περιοριστεί η ακτίνα έρευνας για τις ομάδες διάσωσης, ενώ σε μια περίπτωση στην Ινδία, στα τέλη του 2015, ως 200 άνθρωποι υπολογίζεται ότι διασώθηκαν ως αποτέλεσμα της χρήσης των drones. Αλλά από την στιγμή που η DJI δεν μπορούσε να καταλήξει σε έναν συγκεκριμένο αριθμό, τα περιστατικά αυτά δεν συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα.

    «Το συμπέρασμα εδώ είναι ότι τα drones πραγματικά σώζουν ζωές. Και αυτό συμβαίνει, ακόμη και αν οι ομάδες διάσωσης μόλις τώρα έχουν αρχίσει να υιοθετούν την απαραίτητη τεχνολογία που θα τους βοηθήσει στο έργο τους, ενώ δεν είναι μικρή και η συμβολή των εθελοντών», καταλήγει η έρευνα του τμήματος Policy & Legal Affairs της DJI.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles