20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Σε ποια εταιρεία θα γινόταν CEO ο Eric Schmidt αν μπορούσε;

    Το AllThingsDigital είναι ένα τεχνολογικό website που βρίσκεται σταθερά στα bookmarks μας για δύο λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί οι συντάκτες του έχουν τόσο καλά «κονέ» με τον χώρο της τεχνολογίας στην Αμερικανική αγορά που αν θέλει κανείς να μάθει κάτι… πολύ απλά, οι συντάκτες του, το ξέρουν. Ο δεύτερος λόγος που το συγκεκριμένο site είναι σημείο αναφοράς για εμάς είναι οι εξαιρετικές συνεντεύξεις που παίρνουν από τα στελέχη των εταιρειών. Θα προσθέταμε σαν τρίτο λόγο και τα κόμικ των Joy of Tech, αλλά δεν είναι της παρούσης.

    Η συνέντευξη που έδωσε ο πρώην CEO και νυν προεδρεύων της Google, Eric Schmidt στον Walt Mossberg και την Kara Swisher ήταν απολαυστική. Τόσο γιατί οι ερωτήσεις και η συζήτηση κυλούσε υπέροχα, όσο και γιατί είχαν δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να θέτει ερωτήσεις. Μία από αυτές; «Αν θα γινόσασταν CEO και πάλι, θα διαλέγατε την Apple, την Amazon ή το Facebook;”

    O Schmidt διάλεξε την Apple. Δεν συζήτησε καν για τη Microsoft και σε όλη την συνέντευξη (που μπορείτε να διαβάσετε εδώ) ανέφερε συνέχεια ότι το Facebook έχει ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

    «Ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο της Apple και πάντα τους συμπαθώ. Ήμασταν πολύ καλοί φίλοι και πολύ κοντά με τον Steve Jobs και μου λείπει πολύ. O Jeff Bezos έχει κάνει αξιοθαύμαστες κινήσεις. Και επαναλαμβάνω, το Facebook έχει 1 δις χρήστες».

    Και συνέχισε το σκεπτικό του για την επιλογή του. Θα πήγαινε στην Apple γιατί έχει τα περισσότερα μετρητά. Μπορεί κανείς να τον αδικήσει;

    Στο υπόλοιπο της συνέντευξης αναφέρεται σε μία σειρά από ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως, παραδείγματος χάριν, τη Συμμορία των 4ων που είχε προτείνει να δημιουργηθεί: Google, Apple, Amazon, Facebook. Η Microsoft; Δεν την παίρνει και τόσο σοβαρά. Ναι, θα είναι σημαντικό αν το Surface που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα «δουλεύει», αλλά από εκεί κι έπειτα, δεν θεωρεί ότι η εταιρεία αυτή ασχολείται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που λέγεται «σύννεφο». Διαφωνεί επίσης με το οικοσύστημα που έχει χτίσει η Microsoft, το μονοπώλιο γύρω από τα Windows. Πιστεύει ότι είναι παρωχημένο.

    Διαβάστε τη συνέντευξη. Είναι από αυτές που μπορεί να περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο της τεχνολογίας και από δημοσιογράφους που γνωρίζουν ότι η καλή συνέντευξη, είναι εκείνη που έχει ετοιμότητα, καλές ατάκες και καλές ειδήσεις. Kudos AllThingsD, άλλη μία φορά.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles