20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    ESA: χάσαμε – για 24 ώρες- επαφή με το διαστημόπλοιο Rosetta!

    Όχι, δεν μας την έκλεψαν οι εξωγήινοι, απλώς – μάλλον – πιθανότατα γέμισε σκόνη ή πάγωσε το σύστημα πλοήγησης τής για… περίπου 24 ώρες! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως.

    epa04486393 A handout picture made available by the European Space Agency (ESA) shows an artist impression made available on 12 November 2014 of the animation of Philae separating from Rosetta and descending to the surface of comet 67P/Churyumov-Gerasimenko. The European Space Agency's Rosetta spacecraft dispatched a robot to land on a comet's surface 12 November 2014, ten years after beginning its pursuit through the solar system. EPA/ESA / ATG MEDIALAB / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

    Το… «Ροζέττα» είναι το πρώτο σκάφος που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 6 Αυγούστου 2014 και από τότε σκοπός του είναι να ακολουθεί την πορεία του γύρω από τον Ήλιο και να κάνει μια λεπτομερή μελέτη. Αν πάνε όλα καλά, η αποστολή ενδέχεται να αποφέρει σημαντικά δεδομένα για την προέλευση και την ιστορία του ηλιακού συστήματος, ενώ για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα συνεργάστηκαν όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε με κόστος 1,3 δισ. ευρώ.

    15434227

    Το Ροζέττα εκτοξεύτηκε στις 2 Μαρτίου 2004 από την διαστημική βάση της Ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας (ESA) στην γαλλική Γουιάνα. Πέρασε επιτυχημένα κοντά από δύο αστεροειδείς, τον “2867 Στέινς” τον Σεπτέμβριο του 2008 και τον “21 Λουτησία” τον Ιούλιο του 2010 για να φτάσει στον προορισμό του τον Αύγουστο του 2014. Δυστυχώς όμως, για ένα 24ωρο, το διαστημόπλοιο έχασε την επαφή του με τον Ευρωπαϊκό διαστημικό σταθμό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Patrick Martin, υπεύθυνος της αποστολής, στην επίσημη σελίδα της ΕSA.

    Οι ερευνητές έπρεπε να κατευθύνουν, σε αυτό το διάστημα, το Ροζέττα χωρίς να έχουν εικόνα. «Ήταν πραγματικά μια δραματική εβδομάδα», δήλωσαν οι ερευνητές,σύμφωνα με τους Japan Times. Το πρόβλημα διορθώθηκε, ωστόσο η θέση του τηλεσκοπίου παρέμεινε άγνωστη για κάποιες ώρες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles