11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Εσείς στέλνετε SMS όταν κοιμάστε;

    Τα “κοιμισμένα μηνύματα” δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Εκεί που πέφτουμε για ύπνο, παίρνουμε το smartphone μας και αρχίζουμε να πληκτρολογούμε κάτι… που τελειώνει σε κάτι ακαταλαβίστικο γιατί έχουμε ήδη κοιμηθεί. Το δράμα βρίσκεται βέβαια σε αυτόν που λαμβάνει το μήνυμα και προσπαθεί να καταλάβει “τι θέλει να πει ο ποιητής”.

    Οι επιστήμονες αρχίζουν να συζητούν για το “sleep texting”, δηλαδή την αποστολή μηνυμάτων κατά την διάρκεια του ύπνου, ως μία διαταραχή και προσπαθούν να καταλάβουν αν είναι δυνατή η αποστολή ενός μηνύματος όταν κάποιος βρίσκεται σε βαθύ ύπνο. Η μία άποψη λέει πως αυτό δεν είναι δυνατόν, καθώς η αποστολή ενός μηνύματος ισοδυναμεί με την δυνατότητα να οδηγήσει κανείς στην ίδια κατάσταση. Άρα, σε βαθύ ύπνο, σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει.

    Η άλλη άποψη λέει πως η τεχνολογία είναι τόσο εδραιωμένη στην συνείδηση και την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων που, ναι, είναι δυνατόν κάποιος να ολοκληρώσει μία τέτοια διαδικασία κατά την διάρκεια του ύπνου. Φυσικά, δεν συζητάμε για το αν μπορεί κανείς να κάνει ολοκληρωμένη συζήτηση μέσω μηνυμάτων. Τουλάχιστον μία συζήτηση που να βγάζει νόημα.

    Η γράφουσα πάντως δηλώνει ένοχη για το συγκεκριμένο ζήτημα. Έχει στείλει μήνυμα που αρχίζει φυσιολογικά και… τελειώνει σε γράμματα ανακατεμένα μεταξύ τους που δεν θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει ο πιο ευφάνταστος νους. Με το παρόν, ζητώ δημοσίως συγχώρεση αν δεν το καταλάβατε, ε; Η συζήτηση που έχει ανοίξει από τους επιστήμονες όμως, μας φαίνεται άλλη μία προσπάθεια να εξηγήσουμε τα αυτονόητα, πράγμα που δεν είναι πάντα τόσο χρήσιμο…

    Πηγή: Business Insider

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles