19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Στην Εσθονία, ο κώδικας θα διδάσκεται από το δημοτικό

    Μπορεί να είστε από αυτούς που ονειρεύονται εξωτικούς προορισμούς, ή να ψάχνετε να δείτε πού σε αυτό τον πλανήτη υπάρχει η πιο υγιής οικονομία για να φιλοξενήσει το μέλλον σας, εφόσον η χώρα που ζούμε, απέχει μακράν από το προσφέρει μέλλον, ακόμα και παρόν.

    Υπάρχουν χώρες, όμως, που έχουν την οξύνοια να σχεδιάζουν το μέλλον τους και μία από αυτές είναι η Εσθονία. Ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία Tiiger, προβλέπει την έναρξη μαθημάτων που αφορούν τη γραφή κώδικα, σε παιδιά ηλικίας 7 ετών. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί φέτος σε ένα περιορισμένο αριθμό σχολείων, για να εξαπλωθεί σε περισσότερα την επόμενη χρονιά.

    Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στο Forbes, η συντονίστρια  του προγράμματος, Ave Lauringson, το σχολικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να βρουν «την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι» με τους υπολογιστές. Αρχικά, στα παιδιά θα διδάσκεται η λογική πίσω από τον κώδικα, κάτι που θα τους χρησιμεύσει στα μαθήματα των μαθηματικών και της ρομποτικής. Σε δεύτερο στάδιο, τα παιδιά θα διδάσκονται πώς να γράφουν προγράμματα.

    Το μικρό μέγεθος της Εσθονίας θα επιτρέψει να φανούν σχετικά γρήγορα τα αποτελέσματα του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος της διδασκαλίας προγραμματισμού από το δημοτικό και να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για άλλες χώρες που θα σκεφτούν να εντάξουν τον κώδικα στο σχολικό πρόγραμμα. Α! Σας είπαμε ότι η λέξη «φροντιστήριο» είναι μία άγνωστη λέξη ΚΑΙ στην Εσθονία; Τα παιδιά ΚΑΙ εκεί, λαμβάνουν την μόρφωσή τους αποκλειστικά στο σχολείο. Ακόμα κι όταν χρειάζονται επιπρόσθετη βοήθεια.

    Πηγή: VentureBeat

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles