21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Εταιρεία εμφυτεύει microchip σε υπαλλήλους της

    “Μετά από μια ημι-ανώδυνη ένεση μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη εμφυτεύεται στον εργαζόμενο ένα microchip. Μόλις δημιουργήθηκε ένα cyborg, ένας άνθρωπος μηχανή!” Ακούγεται φουτουριστικό σαν τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας: ένας άνθρωπος έχει πλέον μέσα του ένα microchip και είναι πλέον υπό έλεγχο. Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr ωστόσο, για μια σουηδική εταιρεία, η πρακτική της εμφύτευσης microchip στους υπαλλήλους της έχει γίνει ρουτίνα και μπορούμε να πούμε ότι είναι και αρκετά δημοφιλής.

    microchip

    Η εταιρεία Epicenter εδρεύει στη Στοκχόλμη και οι εργαζόμενοι της περιμένουν ανυπόμονα στην ουρά εντελώς εθελοντικά για να αποκτήσουν το εμφύτευμα του microchip. Η εμφύτευση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά μέχρι σήμερα υπάρχουν πάνω από 150 άτομα που “φόρεσαν” όπως προαναφέραμε, εντελώς εθελοντικά το εμφύτευμα – ένα micrοchip που έχει περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού.

    Μα γιατί;

    Σύμφωνα με το συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Epicenter κ. Patrick Mesterton, όλα γίνονται για την ευκολία. Το εμφύτευμα λειτουργεί σαν κλειδί για να ανοίξει κλειδωμένες πόρτες, δίνει τον κωδικό για τη λειτουργία των εκτυπωτών, αλλά λειτουργεί και σαν πιστωτική κάρτα για να αγοράσουν οι εργαζόμενοι κάτι από το σνακ μπαρ.

    Είναι μια σύγχρονη λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι: να μεταφέρουμε πάρα πολλά πράγματα. Βέβαια δεν είναι η μόνη… Πολλά σύγχρονα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν την τεχνολογία το NFC για να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο άνεσης χωρίς κάποια άλλη επεμβατική διαδικασία. Και σίγουρα δε μας τρελαίνει όλους το γεγονός του να έχουμε κάτι εμφυτευμένο μέσα μας…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles