24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον Αθλητισμό: Το «ανάχωμα» κατά του ρατσισμού, του χουλιγκανισμού, της διαφθοράς και της βίας

    cyta

    Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον Αθλητισμό, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 4 Μαΐου 2017) στο Αμφιθέατρο της Cyta στη Λευκωσία, την οποία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, επαγγελματίες από τον αθλητικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, στελέχη της Cyta και άλλοι φορείς.

    Στόχος της ημερίδας, η όποια διοργανώθηκε από την Cyta, το Κυπριακό Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και την εταιρεία Gameplan Cyprus, και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ήταν η προώθηση της έννοιας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και η ανάδειξη των πρακτικών στην βάση των οποίων μπορεί να αξιοποιηθεί και να προωθηθεί, ειδικά από αθλητικούς οργανισμούς και φορείς, προς όφελος, τόσο των ιδίων, όσο και του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν ιδέες και προτάσεις για το πως ο αθλητισμός μπορεί να αξιοποιηθεί ως «όχημα» από τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου για ανάδειξη της δικής τους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσα από τη διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων και άλλων ενεργειών.

    Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν επίσης, διάφορες επιτυχημένες πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι οποίες αναπτύχθηκαν στη βάση  του προτύπου ISO 26000,  καθώς και  εμπειρικά στοιχεία από εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (FTSE-100). Επιπρόσθετα, έγινε παρουσίαση μοντέλων καλής πρακτικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο ευρωπαϊκό διασυλλογικό ποδόσφαιρο, με παραδείγματα που αφορούσαν στην αντιμετώπιση του ρατσισμού, του χουλιγκανισμού, της ήττας με αξιοπρέπεια, της απόρριψης της διαφθοράς, των ναρκωτικών και της βίας.

    Κύριοι ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Ανδρέας Α. Αποστόλου, Διευθυντής του Κυπριακού Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο Δρ. Χρίστος Αναγνωστόπουλος – Καθηγητής Πανεπιστημίου UCLAN και επισκέπτης καθηγητής Πανεπιστημίου Molde και ο κ. Ανδρέας Θ. Θεμιστοκλέους, μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και εκπρόσωπος της εταιρείας Gameplan Cyprus. Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cyta κ. Θεόδουλος Μακρυγιάννης και ο Προϊστάμενος Cytavision κ. Λευτέρης Χρίστου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles