15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ετοιμάζεται για ενοποίηση Chrome OS και Android η Google;

    Ένα report της WSJ αναστάτωσε χθες όσους ασχολούνται με την τεχνολογία ανά τον κόσμο -αλλά πάνω απ’ όλα τους fans της Google που έχουν αγαπήσει το Chrome OS- με την αναφορά ότι ο αμερικανικός κολοσσός σχεδιάζει να “συγχωνεύσει” Chrome OS και Android σε ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα πρωτοδούμε μέσα στην επόμενη χρονιά και θα λανσαριστεί επίσημα το 2017.

    chromebook13

    Σύμφωνα με το report, το Chrome OS θα ενσωματωθεί στο Android και, φυσικά, η είδηση δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Πολλοί σημείωσαν ότι κάτι τέτοιο σημαίνει το “θάνατο” του Chrome OS λειτουργικού της Google αλλά και των Chromebooks, κάτι που έκανε την εταιρεία να προσπαθήσει να “καθησυχάσει” τις αντιδράσεις.

    Το σχετικό σχόλιο του Hiroshi Lockheimer, νέου senior vice president του Android, στο twitter, είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο η Google θέλει να αντιμετωπίσει το δημοσίευμα. Ο Lockheimer υπερασπίστηκε το Chrome OS γράφοντας το εξής: “Υπάρχει ένα τεράστιο momentum αυτή τη στιγμή για τα Chromebooks και είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στο Chrome OS. Μόλις αγόρασα δύο για τις σχολικές εργασίες των παιδιών μου”.

    Αν προσέξετε αυτά που έγραψε, θα παρατηρήσετε ότι… διάψευση για το report της WSJ δεν υπάρχει. Δεδομένου πάντως ότι, ακόμη κι αν ισχύει το report, η αλλαγή θα έρθει σε δύο χρόνια από σήμερα, είναι προφανές πως, για το μεσοδιάστημα, η Google δε θέλει να αφήσει τα Chromebooks να “αργοσβήνουν” αλλά θα τα στηρίξει έως ότου -εδώ είναι το κλειδί της τοποθέτησης- κάτι νέο (;) πάρει τη θέση τους.

    Αρκετές αναφορές σε γνωστά sites, μετά το report της WSJ, σπεύδουν να σημειώσουν ότι, σύμφωνα με τις δικές τους πηγές, το Chrome OS δε θα “πεθάνει”, αλλά υπάρχει πιθανότητα η Google να υποστηρίζει τρία (!) λειτουργικά στο μέλλον, το Chrome OS, το Android και το merged OS που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο πρώτων. Λίγο μπερδεμένο το σενάριο αυτό, το σίγουρο είναι ότι, μετά το χθεσινό δημοσίευμα, το Chrome OS δεν “πατάει” τόσο γερά στα “πόδια” του, καθώς κάποιοι λένε ότι “όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά”. Το επόμενο διάστημα ίσως μας αποκαλύψει περισσότερα για τα σχέδια της Google σχετικά μ’ αυτό αλλά και το μέλλον του.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles