24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ετοιμοι για Ολυμπιακούς Αγώνες σε… 8K ανάλυση και VR από φέτος;

    Εντάξει, 8K αναπαραγωγή streaming περιεχομένου αναμένεται να απολαύσουν μόνο οι Ιάπωνες φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά VR υπηρεσίες θα μπορέσουμε να έχουμε και εμείς στην Ευρώπη, κάτι είναι και αυτό.

    150231871-ed

    Με την 4Κ τεχνολογία να έχει μόλις καταφθάσει στην αγορά (τόσο ως περιεχόμενο όσο και ως προιόντα), οι υπεύθυνοι των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο (Βραζιλίας φυσικά), ετοιμάζονται να καταγράψουν το μεγαλύτερο event του καλοκαιριού σε 8K ανάλυση, για πρώτη φορά στον κόσμο. Η OBS (Olympic Broadcasting Services) επιβεβαίωσε οτι περίπου 130 ώρες περιεχομένου αναμένεται να γίνει stream σε Super Hi-Vision ανάλυση (7,680 x 4,320) με 22καναλο ήχο (!) αποκλειστικά στην Ιαπωνική αγορά. Ανάμεσα στο υλικό που θα αναπαραχθεί σε 8Κ ανάλυση αναμένεται να συμπεριληφθούν οι τελετές λήξης/έναρξης αλλά και αθλήματα όπως ποδόσφαιρο, judo, κολύμβηση και μπάσκετ.

    Εκτός από υπερυψηλή ανάλυση περιεχομένου στην Ιαπωνία όμως, θα έχουμε στον υπόλοιπο κόσμο δυνατότητα αντίστοιχου περιεχομένου για VR συσκευές, σε επιλεγμένα αθλήματα. Προφανώς και η επιλογή της Ιαπωνίας για αποκλειστική αναπαραγωγή 8Κ περιεχομένου δεν γίνεται για να μας κάνει να ζηλέψουμε, αλλά για να ετοιμάζεται το «έδαφος» στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, που θα γίνουν σχεδόν εξ’ολοκλήρου σε αυτή την ανάλυση.

    Μην περιμένετε πάντως να δείτε φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε 4Κ ανάλυση, αφού έμφαση δίνεται στην προετοιμασία για το 8Κ της Ιαπωνίας το 2020. Αντιθέτως θα τους απολαύσουμε σε 1080p ανάλυση, με 5.1 surround ήχο που θα φτάσει σε 220 χώρες στον κόσμο και περίπου 5 δις πληθυσμού!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles