15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ετοιμάσου για την ημερίδα του AIT πάνω στα Συστήματα και Δίκτυα Οπτικών Επικοινωνιών

    Τι έχεις να κάνεις την Παρασκευή 9 Μαΐου; Ό,τι κι αν έχεις, δες μια ενδιαφέρουσα πρόταση: το μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο τεχνολογίας, AIT διοργανώνει τη διεθνή ανοιχτή ημερίδα Optical Communication Systems and Networks: From Data Centers to Broadband Access to Core Transport Networks στις εγκαταστάσεις του στην Παιανία. Η συγκεκριμένη ημερίδα, που λες, απευθύνεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα, τη βιομηχανία, τους επιχειρηματίες και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα ή ιδιώτη που ασχολείται με τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

    network-ait-imerida

    Σου έχουμε ξαναμιλήσει γι’ αυτή αλλά μια επανάληψη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν –το DigitalLife.gr είναι εξ’ άλλου χορηγός επικοινωνίας. Τη… Dream Team των ομιλητών συνθέτουν μεταξύ άλλων ο Francisco Ibanez, επικεφαλής του Internet of Things και Οπτικών Δικτύων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο καθηγητής του AIT Ιωάννης Τόμκος, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Καταλονίας, Josep Prat και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, Peter Brojde Scholar. Αυτοί, πλαισιωμένοι από εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου, θα μιλήσουν για την έρευνα και τις απαιτούμενες τεχνολογίες για την κατασκευή οπτικών δικτύων που θα μπορούσαν να καλύψουν την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.

    Από εκεί και πέρα, η ημερίδα θα εξετάσει τις δραστηριότητες, τις τάσεις και τις μελλοντικές προκλήσεις της εντυπωσιακής αλλαγής που παρατηρείται στη χρήση του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της χρήσης των πολυμέσων, και ιδιαίτερα το βίντεο, το οποίο καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο ποσοστό της διαθέσιμης χωρητικότητας. Τα αναπτυσσόμενα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G και τα αναδυόμενα δίκτυα 4G δημιουργούν τεράστιες πρόσθετες απαιτήσεις κίνησης που ωθούν στα όρια τις δυνατότητες των δικτύων. Οι τάσεις αυτές αναμένεται να ενταθούν περαιτέρω με την ευρύτερη χρήση των νέων υπηρεσιών, όπως οι υπηρεσίες cloud, HDTV, 3D-TV και τεχνολογίες όπως τα FTTH και 5G.

    Αν τα παραπάνω δεν σε αφήνουν ασυγκίνητο, τότε συγχαρητήρια, μόλις βρήκες τι θα κάνεις στις 9 Μαΐου!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles