21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Ετοιμάστε βαλίτσες και 200.000 δολάρια. Η πρώτη τουριστική πτήση στο διάστημα θα γίνει το 2013

    Είναι που προβληματίζεστε ακόμα πού θα πάτε διακοπές. Του χρόνου, δεν θα έχετε τέτοιους προβληματισμούς, καθώς ο Richard Branson, τρελός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Virgin Galactic, μαζί με την παρουσίαση ενός σκάφους, του Virgin Galactic LauncherOne, επιβεβαίωσε πως η πρώτη τουριστική πτήση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2013.

    Ο Branson δεν απεκάλυψε την ακριβή ημερομηνία της πρώτης τουριστικής πτήσης, αλλά ανέφερε πως στην πρώτη αυτή πτήση, θα επιβαίνει ο ίδιος και τα δύο ενήλικα παιδιά του.

    Υπολογίστε πως μέχρι στιγμής, 529 άτομα έχουν πληρώσει 200000 δολάρια και έχουν μπει στην λίστα αναμονής για τις διακοπές… στο διάστημα. Εκτός αυτών, η NASA, έχει προαγοράσει μία ολόκληρη πτήση.

    Για να είμαστε ακριβείς, πάντως, θα πρέπει να σας προετοιμάσουμε για το εξής: Το SpaceShipTwo που θα πραγματοποιεί τις τουριστικές πτήσεις στο διάστημα, έχει χωρητικότητα 6 επιβατών. Που σημαίνει ότι, ακόμα κι αν κάνετε κράτηση τώρα και οι πρώτες πτήσεις ξεκινήσουν στις αρχές του 2013, θα χρειαστεί να περιμένετε κάμποσο. Επίσης, για να μη νομίζετε ότι θα μπείτε στο σκάφος και αυτό θα σας μεταφέρει σε κάποια εξωτική, αρειανή παραλία, το «πακέτο διακοπών» της Virgin Galactic, περιλαμβάνει μία εβδομάδα εκπαίδευση για την πτήση και μία πτήση, αυτή καθεαυτή, διάρκειας 2,5 ωρών, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα βιώσετε την έλλειψη βαρύτητας για 5 ολόκληρα λεπτά. Όλα αυτά, στην τιμή των 200 χιλιάδων δολαρίων.

    Κι επειδή η Virgin Galactic βλέπει μπροστά, δείτε και το βίντεο παρουσίαση του σκάφους LauncherOne, του σκάφους που θα μπορεί να εκτοξεύει μικρούς δορυφόρους από αέρος και θα τους θέτει σε τροχιά γύρω από τη γη, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να χρειάζεται να αγχώνονται σε ποια χώρα θα υποχρεωθούν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκτόξευση.

    Πηγές: The Verge, Engadget

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles