16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Ετοιμαστείτε για το Google online store, απ’ όπου θα αγοράσετε το επόμενο Nexus Tablet

    Συνεχίζουν οι αναφορές που θέλουν την Google να μπαίνει πολύ δυναμικά στον χώρο των tablets, λανσάροντας στην αγορά το Nexus Tablet, μία συσκευή που σκοπεύει να κατακτήσει το κομμάτι της αγοράς που βρίσκεται κοντά στα 200 δολάρια.

    Η Wall Street Journal αναφέρει σε άρθρο της τις πληροφορίες της που θέλουν πολύ άμεσα να διατίθεται το νέο Nexus Tablet που θα είναι κατασκευασμένο από την Asus, με την Google να το διαθέτει απευθείας από ιστοσελίδες της, online.

    Το e-shop της Google, αναμένεται να ανέβει περί τον Ιούνιο, όταν θα γίνει και η ανακοίνωση της νέας έκδοσης του λειτουργικού με τον κωδικό όνομα Jelly Bean. Τα Android tablets δεν θα είναι μόνο παραγωγή άλλων κατασκευαστών, αλλά η Google αναμένεται να μπει και η ίδια στην παραγωγή μέσω της Motorola Mobility. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως, δεν έχουν γίνει γνωστές.

    Όσο κι αν οι αναλυτές αρέσκονται να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ της Google και της Apple, το ζήτημα στα tablets δεν είναι ο «ανταγωνισμός μεταξύ των δύο εταιρειών». Το ζήτημα για την Google είναι το Android να έχει την ίδια διείσδυση στον παγκόσμιο πληθυσμό μέσω των tablets, που έχει και για τα smartphones. Γιατί; Γιατί πολύ απλά, με αυτό τον τρόπο θα αυξήσει τα έσοδά της από την χρήση του οικοσυστήματος που έχει δημιουργήσει, όπως mail, κοινωνικά δίκτυα, χάρτες και φυσικά, όλα αυτά σημαίνουν διαφημίσεις. Και πιο συγκεκριμένα, έσοδα από διαφημίσεις.

    Την προοπτική της άμεσης πώλησης του επόμενου Nexus Tablet από την Google, ας μη την δούμε ως μία προσπάθεια μίμησης της Apple. Ας την δούμε ως μία προσπάθεια για να επιβεβαιώσει η Google τη φράση… “Android rules”.

    Πηγές: Wall Street Journal, The Verge

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles