11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ετοιμάζει η Samsung “απόδραση” από το Android;

    the-great-escape-samsung-android

    Όσοι παρακολούθησαν την παρουσίαση του Samsung Galaxy S4 την Πέμπτη το βράδυ στη Νέα Υόρκη ίσως πρόσεξαν ότι η εταιρεία ανέφερε σπάνια τη λέξη Android σ’ αυτήν. Και αυτό, σύμφωνα με τον αναλυτή-ερευνητή της ΑΒΙ, Aapo Markkanen, είναι κάτι περισσότερο από… τυχαίο.

    Μήπως, λοιπόν, οι Κορεάτες ετοιμάζουν “απόδραση” από το λειτουργικό της Google; Μια τέτοια σκέψη η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετές αφορμές, καθώς ίσως δεν είναι λίγες οι κινήσεις της Samsung που, τελικά, μπορεί να μας οδηγήσουν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα.

    Ο Markkanen, με αρκετή λογική στις αναφορές του, υποστηρίζει πως η Samsung θέλει περισσότερο έλεγχο στα smartphones της και δε θεωρεί ότι αυτό μπορεί να γίνει στηριζόμενη στο λειτουργικό σύστημα μίας άλλης εταιρείας. Έτσι, και με το Galaxy S4 -όπως γίνεται εμφανές από τα χαρακτηριστικά του- στόχος της ήταν να ενσωματώσει σ’ αυτό όσο το δυνατόν περισσότερες αποκλειστικές λειτουργίες που θα κερδίσουν το ενδιαφέρον των χρηστών από υπηρεσίες της Google.

    Παράλληλα, πολλοί πιστεύουν ότι η προσπάθεια της κορεατικής εταιρείας να “ξεφύγει” από το Android γίνεται εμφανής και από το ενδιαφέρον της στο Tizen – το νέο λειτουργικό που αναπτύσσει και, όπως διαβάζουμε, θα έχει σύντομα τη δική του συσκευή στην αγορά. Πρόσφατα, μάλιστα, ο executive vice president of marketing της εταιρείας, Y.H.Lee, δήλωσε στο Bloomberg ότι μία από τις τρεις “ναυαρχίδες” της Samsung για το 2013, πέρα από το Galaxy S4 αλλά και το νέο Galaxy Note, θα είναι το “Tizen Phone” που ετοιμάζει και θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.

    Από τη Samsung φαίνεται να πιστεύουν στο Tizen και ίσως να έχουν στην άκρη του μυαλού τους ότι με τη βοήθειά του θα μπορέσουν να “δυναμώσουν” ακόμη περισσότερο στο κομμάτι του software και ίσως και να “απαγκιστρωθούν” εντελώς από το Android. Εσείς, αλήθεια, πώς βλέπετε ενδεχόμενες τέτοιες σκέψεις από τους Κορεάτες;

     

    Related Articles

    12 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles