20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Έτσι φτιάχνονται τα αβγά Cadbury!

    Αν έχεις πάει στην Αγγλία, δεν μπορεί να μην έχεις τιμήσει δεόντως τις σοκολάτες Cadbury. Κι εδώ στην Ελλάδα τις βρίσκεις δηλαδή απλά στην τριπλάσια τιμή απ’ ότι στο «νησί». Τέλος πάντων. Στην Αγγλία, που λες, ή στο Ηνωμένο Βασίλειο διά να είμαστε και σαφέστεροι, εκτός από τις σοκολάτες της, η Cadbury παράγει και αβγά. Πώς είναι τα Kinder; Παρόμοια αλλά με σοκολάτα καραμέλα –κόλαση σου λέω! Δες πώς φτιάχνονται σε έξι εικόνες που θα ανεβάσουν το ζάχαρό σου στον Θεό…

    cadbury-creme-eggs

    Η πλάκα με τα αβγά της Cadbury είναι πως πωλούνται μόνο την περίοδο ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πάσχα! Ω ναι, κυκλοφορούν στην αγορά τον Ιανουάριο, λίγο μετά την είσοδο του νέου έτους και αποσύρονται όταν περάσει το Πάσχα. Στην Cadbury ωστόσο δουλεύουν ολόκληρο το έτος στο εργοστάσιό τους στο Birmingham προκειμένου να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς κι αυτό διότι διαθέτουν κάθε χρόνο περί τα 350 εκατομμύρια σοκολατένια αβγά!

    cadbury-eggs-1
    Κατ’ αρχάς έχουμε τη γέμιση: λικέρ κακάο, γάλα, ζάχαρη συνθέτουν ένα μείγμα που αφού μπολιαστεί με βούτυρο, ζεσταίνεται όλο μαζί.
    cadbury-eggs-2
    Η γέμιση πέφτει σε καλούπια αβγών που βρίσκονται σε μικρούς δίσκους –ο καθένας έχει από 96 «μισά» αβγά. Οι δίσκοι κουνιούνται κι έτσι η γέμιση γεμίζει όλο το «μισό» αβγό.
    cadbury-eggs-3
    Η γέμιση διανθίζεται με ζάχαρη, νερό, γλυκόζη, σκόνη και μία κόλλα, γνωστή ως «αναμεμειγμένο σιρόπι». Έτσι τα αβγά αποκτούν το περίφημο λευκό και κίτρινο χρώμα στο εσωτερικό τους που παραπέμπει σε κρόκο και ασπράδι αβγού.
    cadbury-eggs-4
    Οι γεμίσεις δεν μπλέκονται μεταξύ τους κι αυτό διότι η κίτρινη είναι πιο πηχτή από τη λευκή κι έτσι δεν απλώνεται σε όλο το εσωτερικό του αβγού.
    cadbury-eggs-5
    Οι δίσκοι ενώνονται από μία μηχανή ακριβώς με τον τρόπου που εσύ κλείνεις ένα βιβλίο. Τα αβγά ψύχονται γρήγορα για να μην απλώσει το μείγμα.
    cadbury-eggs-6
    Όταν τα αβγά είναι πλέον έτοιμα, περνούν από μία μηχανή η οποία τα περιστρέφει ένα-ένα κατά 360 μοίρες, τυλίγοντάς τα παράλληλα με το κλασικό τους χρυσόχαρτο και… έτοιμα!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles