16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Έτσι θα λειτουργεί το «Autofill feature» του Android O

    Ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά που εισάγει στο οικοσύστημα του Android η πρώτη Developer Preview του Android O, είναι το «autofill» feature. Οι developers θα είναι σε θέση να ενσωματώσουν τα Autofill APIs απευθείας μέσα στις εφαρμογές τους, ώστε οι χρήστες να μπορούν αυτομάτως να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, όπως usernames και passwords.

    android o

    Η AgileBits, δημιουργός ενός από τους δημοφιλέστερους password managers, του 1Password, ήδη έχει ξεκινήσει εντατικές δοκιμές των «Autofill features» του Android O. Σε μια δημοσίευση στο επίσημο blog τους, δείχνουν μέσα από ένα σύντομο demo πώς αυτά τα «Autofill APIs» θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το 1Password ή και με άλλη υπηρεσία, ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνδεθούν άμεσα στο Twitter, στο Facebook ή και σε άλλες υπηρεσίες.

    Όπως φαίνεται και στο clip, το Autofill Framework του Android O αυτομάτως επικοινώνησε με το 1Password αμέσως μόλις εμφανίστηκε η φόρμα σύνδεσης του Twitter. Το 1Password απλά χρειαζόταν το δαχτυλικό αποτυπώμα του χρήστη για να αποκρυπτγραφήσει το username και το password. Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το email μέσω του Autofill Framework και ο χρήστης πάτησε πάνω, η φόρμα συμπληρώθηκε αυτόματα με τα κατάλληλα στοιχεία.

    Η AgileBits εμφανίζεται ιδιαιτέρως ικανοποιημένη από τα νέα χαρακτηριστικά που γνωρίσαμε σε αυτήν την πρώιμη έκδοση του Android O. Στη θεωρία θα καταστήσουν την ανάπτυξη εφαρμογών για τη διαχείριση των passwords πολύ εύκολη για τους developers, ενώ θα επωφεληθούν και οι χρήστες, ιδίως εκείνοι που χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία αυθεντικοποίησης, όπως δαχτυλικά αποτυπωμάτα, σαρωτές ίριδας και προσώπου. Βρισκόμαστε ακόμη στις πρώιμες ημέρες του Android O, θεωρούμε ωστόσο ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα βελτιωθούν με την πάροδο του χρόνου.

    Μπορείτε να δείτε εδώ ένα σύντομο demo του τρόπου λειτουργίας στην πρώιμη αυτή Developer Preview έκδοση του Android O.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles