17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα της ΕΕ για το για το ρόλο γιγάντων Google, Facebook και Amazon

    Andrus Ansip

    Συνολική αναθεώρηση για το ρόλο γιγάντων Google, Facebook και Amazon, θα πραγματοποιήσει εντός του τρέχοντος έτους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να καταλήξει με ακρίβεια αν τα αποτελέσματα τους υπόκεινται σε κάποιας μορφής χειραγώγησης και στην συνέχεια να αποφασίσει αν πρέπει να παρέμβει ρυθμιστικά.

    Η έρευνα θα επικεντρωθεί στη διαφάνεια των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης και των πολιτικών τιμολόγησης, καθώς εάν και κατά πόσο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα και το ιστορικό αναζήτησης των χρηστών με μη νόμιμο τρόπο, όπως για μπλοκάρουν τον ανταγωνισμό.

    Η αναθεώρηση, η οποία είναι προ των πυλών, αποτελεί μέρος της Ψηφιακής Στρατηγικής για την Ενιαία Αγορά την οποία παρουσίασε o αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Andrus Ansip την Τετάρτη. Το πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ, καθορίζει μια ποικιλία προτάσεων με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη μέσω της  άρσης των φραγμών εντός της ΕΕ για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

    Η Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να διεξάγει επίσης μια χωριστή έρευνα που αφορά το ρόλο των μεγάλων ΟΤΤ’s σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

    Η αναθεώρηση της θέσης και του ρόλου των μεγάλων διαδικτυακών παρόχων δεν έχει σκοπό να το οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων για τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται, αλλά μόνο για να γίνουν τυχόν αλλαγές στον κανονισμό του κλάδου – κάτι που η Γερμανία και η Γαλλία επιζητούν διακαώς. Όπως και με προηγούμενες έρευνες της ΕΕ για εταιρίες διαδικτυακών υπηρεσιών – ανάμεσά τους και αυτή κατά της Google τον περασμένο μήνα – οι βασικοί στόχοι είναι οι αμερικανικές εταιρίες που κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή αγορά.

    Η στρατηγική του Άνσιπ περιλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών που επικεντρώνονται στην αλλαγή των κανονισμών για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τις τηλεπικοινωνίες, στην άρση των εμποδίων στη διασυνοριακή αποστολή δεμάτων καθώς και στο να διασφαλίσει ότι οι ευρωπαϊκές εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται μεγαλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles