18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Νέα ευρωπαϊκή οδηγία θα απαιτεί φρένα ασφαλείας σε όλα τα αυτοκίνητα

    Μία νέα οδηγία από την Κομισιόν ψηφίστηκε με σκοπό να κάνει την οδήγηση πιο ασφαλή για όλους. Συγκεκριμένα, από το 2014, όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει υποχρεωτικά να ενσωματώνουν αυτόνομο σύστημα φρένων έκτακτης ανάγκης. Αυτό φυσικά θα ισχύει για τα αυτοκίνητα νέας κατασκευής, και όχι για τα παλιά μοντέλα. Εκπρόσωπος της Κομισιόν, δήλωσε ότι όλα τα εμπορικά οχήματα θα πρέπει να ενσωματώνουν ένα τέτοιο σύστημα μέχρι το Νοέμβριο του 2013.

    Η τεχνολογία AEB (autonomous emergency braking), χρησιμοποιεί ραντάρ, λέιζερ ή και κάμερα, για να ανιχνεύει πιθανές συγκρούσεις. Αν το software επιβεβαιώσει την επικείμενη σύγκρουση, τότε αναλαμβάνει να προετοιμάσει, ακόμα και να πατήσει τα φρένα, αν η κατάσταση το απαιτήσει. Η Κομισιόν πιστεύει ότι αυτό το σύστημα θα είναι περισσότερο χρήσιμο σε καταστάσεις εμπρόσθιας σύγκρουσης, σε δρόμους με πολλή κίνηση. Το σύστημα επίσης θα έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει όχι μόνο άλλα οχήματα, αλλά και πεζούς.

    Έρευνα της Κομισιόν έδειξε ότι το σύστημα AEB κατάφερε να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα κατά 27%, κάτι που μεταφράζεται σε 8.000 λιγότερες ανθρώπινες απώλειες. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή το 79% των αυτοκινήτων στην Ευρώπη, δεν είναι εξοπλισμένα με αυτή την τεχνολογία.

    Πηγή : Wired

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles